Redenen Vrouwen hebben een hogere rusthartslag

Redenen Vrouwen hebben een hogere rusthartslag

Mannen en vrouwen hebben veel verschillen, maar één van de meer onderscheiden is hun rust hartslag, of het aantal hartslagen per minuut als ze in rust zijn.

Gemiddeld rusthartslag

Gemiddelde hartslag in rust van vrouwen worden beschouwd als 70 tot 80 slagen per minuut. Voor mannen, ze zijn tussen de 50 en 75. Beide zijn afhankelijk van fitness niveaus, met mensen die meer fit met een lagere hartslag in rust tarieven.

Hart Maten

Een Mana € ™ s hart, gemiddeld genomen, is 25 procent groter dan een womanâ € ™ s. Dit is een weerspiegeling van de meeste zoogdieren - hoe groter het dier, hoe groter het hart.

Lung Capacity

Mensen hebben een 25 tot 30 procent groter longcapaciteit dan vrouwen, ook een weerspiegeling van verschil in grootte. Langere mensen hebben de neiging om langer longen en een grotere longcapaciteit hebben.

Hartslag Verschillen

Vanwege de verschillen in omvang en longcapaciteit, een Mana € ™ s hart pompt het algemeen meer bloed bij elke beat. Een Mana € ™ s hartslag 07:55 beats per minuut langzamer, waardoor het verlagen van zijn hartslag in rust, want het hoeft niet zo vaak te verslaan.

Risico's als gevolg van verschillen

Lagere hartslag verminderen het risico op hart- en vaatziekten. Een studie gepubliceerd door de British Medical Journal toonde aan dat de hartslag is een bijzonder goede manier om het risico op een hartaanval bij vrouwen ouder dan 50. Een Israëlische studie die gecorrigeerd voor leeftijd en grootte en andere factoren te voorspellen is gebleken dat het risico van de dood van een vrouw uit hartaanval is 1,7 keer hoger.