Redenen voor Stretch Marks in Mannen

Volgens Medical News Today, mannen zijn net zoveel kans als vrouwen om striae te krijgen. Striae worden veroorzaakt door hormonale onbalans, dat verandert de manier waarop de huid produceert collageen. Hoewel deze onbalans treedt meestal op bij zwangere vrouwen, kunnen zowel mannen als vrouwen striae te ontwikkelen.

Hormonale disbalans

Een hormonale onbalans kan worden veroorzaakt door een scala aan activiteiten die striae kunnen veroorzaken. Redenen voor striae bij mannen zijn onder meer het ondergaan van een snelle groei als adolescenten, atleten bulk snel om spieren op te bouwen en het ondergaan van een snelle gewichtsverlies of gewin. Voedingstekorten kan ook leiden tot striae bij mannen.

Krachttraining

Het komt vaker voor mannen om striae tijdens krachttraining te ontwikkelen, omdat ze de neiging om spiermassa sneller dan vrouwen krijgen. Bodybuilders nemen van supplementen te versnellen de ontwikkeling van de spiermassa kan meer striae dan mannen die zich niet bezighouden met dit soort oefeningen te ontwikkelen.

Getroffen gebieden

Mannen die gewichten te heffen zal doorgaans ontwikkelen striae op hun schouders, want dit is het deel van het lichaam waar de grootste spierontwikkeling meestal optreedt. Striae veroorzaakt door een snelle gewichtstoename of verlies worden meestal gevonden op de armen, benen en billen.

Behandeling

Stretch merken mannen kunnen worden behandeld met crèmes en moisturizers om de huid te herstellen en de wederopbouw collageen nodig uitgerekte huid veroorzaakt door nieuwe spiermassa en snelle veranderingen in gewicht, kunnen opnemen. Verschillende cosmetische ingrepen, zoals chemische peelings en dermabrasie kunnen ook de zichtbaarheid van striae te verminderen.

Feit

Volgens Medical News Today, mannen van wie de lichamen overproductie van het hormoon corticosteroïden hebben minder kans dan andere mannen om striae te krijgen.