Redenen voor slechte adem in Peuters

Redenen voor slechte adem in Peuters

Peuters kunnen slechte adem net zo goed ontwikkelen als volwassenen. Dit is een algemeen bekend feit echter dat een plotselinge ontwikkeling van slechte adem alarm kan veroorzaken sommige zorgverleners. De meeste gevallen van slechte adem bij peuters zijn gemakkelijk te genezen. Zodra de oorzaak van de slechte adem wordt bepaald, kan juiste actie worden genomen.

Slechte mondhygiëne

Dit is de belangrijkste oorzaak van slechte adem bij peuters, als kinderen zeer onwillige kan zijn als het gaat om mondhygiëne. Peuters moeten een strikte routine van poetsen en te flossen, net als volwassenen hebben. Zodra de eerste tand verschijnt, moet ten minste tweemaal per dag schoongemaakt reukveroorzakende tandsteen en voedsel opbouw voorkomen. Na verloop van tijd, kan een slechte mondhygiëne leiden tot nog meer ernstige gezondheidsproblemen, zoals holten of tandheelkundige abces.

Mond ademhaling

Mond ademhaling kan een slechte adem veroorzaken, want het droogt de keel en laat bacteriën sneller groeien. Een peuter zal soms adem uit door de mond als de neus is verstopt als gevolg van een verkoudheid. Echter, kan de mond ademen ook een symptoom van een ernstiger probleem, zoals slaapapneu of vergrote amandelen.

Uitdroging

Net als de mond ademen, kan uitdroging van een droge mond en de groei van bacteriën veroorzaken. Als een peuter heeft slechte adem en niet bevochtigende veel luiers gedurende de dag, dan dehydratie kan de reden. Het is belangrijk voor de algehele gezondheid van een peuter om goed gehydrateerd te blijven, dus een slechte adem is een neveneffect van het niet nuttigen van voldoende vocht.

Fopspeen of duimzuigen

Veel peuters zal zuigen op een fopspeen of duim voor comfort. Deze gemeenschappelijke gewoonte daadwerkelijk kan leiden tot de ontwikkeling van een slechte adem. Beide fopspenen en duimen kan een voedingsbodem zijn voor bacteriën als ze niet goed schoongemaakt. Fopspenen moet altijd worden gesteriliseerd voordat gegeven aan een peuter en handen moet een paar keer worden gewassen per dag.

Acid Reflux

Zure reflux, ook bekend als maagzuur, is een pijnlijke aandoening die niet exclusief voor volwassenen. Acid reflux is de handeling van maagzuur reis van de slokdarm en het kan soms worden ervaren door peuters, evenals zuigelingen. Dit maagzuur kan zeer stinkende bacteriën, wat soms leidt tot een slechte adem bevatten. Als een peuter lijkt ongemakkelijk na het eten en ook last heeft van een slechte adem, dan zure reflux kan de boosdoener zijn.

Vreemd voorwerp in de neus

Peuters zijn voortdurend verkennen van hun lichaam en liefde zetten vreemde voorwerpen in hun mond of neus. Het is mogelijk dat een vreemd voorwerp in de neus komen te zitten ongemerkt. Het kind kan niet aangeven dat er een probleem is, maar een slechte adem en zelfs sinus-infectie kan ontwikkelen. Als een peuter lijdt aan een slechte adem en geen enkele van de meest voorkomende oorzaken aanwezig zijn, dan is het misschien verstandig om de loep nemen beide neusgaten.