Redenen voor oorsuizen

Het kan heel irritant zijn als ineens je een onophoudelijke beltoon geluid in je oren te krijgen. Tinnitus, de technische term voor deze gebeurtenis kan worden veroorzaakt door een aantal dingen.

Blootstelling aan lawaai

Een van de meest voorkomende oorzaken van tinnitus is de blootstelling aan luide muziek of lawaai. Dit is waarom je een piep in je oren kunt opmerken na een bezoek aan een nachtclub of een concert of het luisteren naar uw iPod te hard.

Oorsmeer Verstopping

In tegenstelling tot de blootstelling aan luide muziek kan een opeenhoping van oorsmeer worden optredende zonder uw medeweten. Deze opbouw kan leiden tot een geleidelijk begin van de beltoon sensatie.

Veranderingen in Ear Bones

Een wijziging van het binnenoor botten, hoe drastisch, is een andere oorzaak van tinnitus. Deze veranderingen worden vaak de verstijving van het binnenoor botten veroorzaakt door abnormale botgroei, die genetisch.

Medicijnen

Veel gebruikte geneesmiddelen, zoals aspirine in hoge doses, water pillen en antibiotica, zijn ook gevonden te verhogen of tinnitus. Als u onlangs onder narcose is gebracht, zou dat medicatie ook een mogelijke oorzaak van het geluid in uw oren zijn.

Gehoorverlies

Een van de eerste symptomen van een permanent gehoorverlies kan een constante piep in de oren. Als je hebt geƫlimineerd de meeste andere oorzaken van uw tinnitus, overwegen het zien van een arts voor een gehoortest en binnenoor examen.