Redenen voor onregelmatige menstruatie Cycles

De meeste vrouwen hebben een cyclus per maand. Dit is niet het geval voor alle vrouwen. Sommige vrouwen kunnen twee of drie korte periodes hebben elke maand, terwijl andere vrouwen alleen kan hebben een menstruele cyclus om de twee of drie maanden. Na een onregelmatige menstruatie cyclus betekent dat het niet normaal lichaam.

De feiten

Menstruatie is hoe het lichaam bereidt vrouwen voor de zwangerschap. Als je menstruele cyclus regelmatig optreedt, geeft dit aan dat je lichaam werkt zoals het hoort. Een normale cyclus bestaat uit vier fasen en duurt ongeveer 28 dagen. In fase, de baarmoeder dikker ter voorbereiding van een embryo. In fase twee, de eierstokken beginnen met de productie weer eieren. In fase drie, worden de eieren vrij in de eileiders. In de laatste fase, als de eicel niet wordt bevrucht, de voering is vergoten en de menstruele cyclus begint opnieuw.

Spanning

Het onder elke vorm van stress veroorzaakt onze bijnieren om cortisol afscheiden. Cortisol heeft een direct effect op de productie van oestrogeen en progesteron, Deze hormonen hebben een invloed op hoe de menstruatiecyclus werkt elke maand. Als de hormoonspiegels niet correct zijn, dan is de menstruele cyclus kan worden verstoord.

Dieet en lichaamsbeweging

Als uw lichaam niet adequaat wordt gevoed, kan het de weg verstoren het lichaam functioneert. Eetstoornissen als boulimia en anorexia, kan ertoe leiden dat de menstruele cyclus onregelmatig worden en uiteindelijk volledig te stoppen. Niet eten op regelmatige basis, te veel beweging en voortdurende dieet kan het lichaam in survival mode te gaan. In dit geval is het lichaam denkt dat het honger en sluit dan alle systemen die niet nodig zijn.

Medicijnen

Sommige medicijnen kunnen een onregelmatige menstruatiecyclus veroorzaken. De meeste methoden van anticonceptie bevatten hormonen die worden verondersteld om de manier waarop je menstruatiecyclus werkt elke maand veranderen. Deze kunnen ertoe leiden dat u onregelmatige menstruatie, zware bloeden, spotting, krampen of geen termijn helemaal te hebben. Als je medicijnen te nemen en je menstruele cyclus onregelmatig is, vraag dan uw arts als een van de medicijnen die u neemt de oorzaak zou kunnen zijn.

Overwegingen

Het gebruik van illegale drugs, alcohol, tabak en cafeïne kan ertoe leiden dat uw lichaam om te geloven dat het onder stress. Dit zorgt ervoor dat de secretie van cortisol, die de oestrogeen en progesteron niveaus effecten in je lichaam, waardoor onregelmatige menstruatie. Een onregelmatige menstruatiecyclus is een van de meest voorkomende symptomen van de perimenopauze. Sommige vrouwen die last hebben van een onregelmatige menstruatiecyclus kan perimenopauze worden betreden, als dit veroorzaakt een onbalans in progesteron die leidt tot onregelmatige menstruatie.