Redenen voor een zitbad

Redenen voor een zitbad

Sitz baden zijn tubs die toestaan ​​dat een persoon in een zittende positie blijven terwijl het onderdompelen van de heup en bil gebieden. Deze speciale kuip is ontworpen om te passen op een toilet. Kits kunnen komen met een oplossing zak; evenwel zuiveringszout of zout worden gebruikt in de Sitz bad. Deze baden bieden noodhulp en kan versnellen het genezingsproces voor bepaalde medische aandoeningen. Het is belangrijk dat mensen contact op met hun arts alvorens het toedienen van deze thuisbehandeling.

Anale kloven

Anale fissuren zijn kleine scheurtjes in lining het anale kanaal, volgens de Mayo Clinic. Hoewel deze tranen komen veel voor bij baby's, kunnen ze zich voordoen als volwassenen hebben moeilijke stoelgang. Personen met anale kloven kan branden, pijn en bloeden ervaren tijdens of na de stoelgang. Zij kunnen ook jeuk in het anale gebied. Dagelijks Sitz baden kan verlichten de symptomen van scheuren, vooral als uitgevoerd na stoelgang. De Mayo Clinic adviseert mensen om te voorkomen dat het gebruik van zeep of geparfumeerde doekjes, omdat ze extra irritatie kunnen veroorzaken.

Fistels

Volgens de gezondheid van de site My Optimum Health, kunnen mensen die lijden aan rectovaginale fistels ook verlichting van Sitz baden. Fistels kunnen optreden in andere delen van het lichaam; echter rectovaginale fistels omvatten een abnormale verbinding tussen de vagina en rectum, volgens de Mayo Clinic. Hierdoor kunnen vrouwen met deze aandoening ontlasting of gas pass vagina. Deze fistels kunnen worden door kanker, prikkelbare darm syndroom en complicaties van chirurgie of bevalling. Het is belangrijk op te merken dat hoewel Sitz baden ongemak van deze aandoening te verminderen, de meeste rectovaginale fistels moet operatief behandeld volgens de Mayo Clinic.

Episiotomie

Een episiotomie kunnen tijdens de bevalling worden toegediend. De Mayo Clinic beschrijft episiotomies als incisies gemaakt in het weefsel tussen de vaginale opening en de anus. Deze procedure was ooit populair onder artsen omdat men geloofde tot vaginale scheuren te voorkomen en te verminderen incontinentie. Hoewel dit bleek niet waar te zijn, worden episiotomies nog steeds gebruikt in bepaalde situaties, zoals bij baby's zijn in abnormale posities of snel moeten worden afgeleverd. Artsen kunnen ook de incisie te maken als ze vermoeden dat er aanzienlijke natuurlijke vaginale scheuren zijn. Volgens Mijn Optimum Health, kan zitbaden de incisie pijn, die weken kan duren verlichten.

Aambeien

Een gemeenschappelijk gebruik van het zitbad is voor de verlichting van aambeien, die gezwollen, geïrriteerde bloedvaten in het rectum en anale gebied. Ze kunnen worden veroorzaakt door factoren zoals obesitas, zwangerschap en stoelgang complicaties. Er zijn verschillende mogelijke tekenen dat een persoon heeft aambeien; voorkomende symptomen zijn bloeden, jeuk, pijn en anale klonten. Volgens de Mayo Clinic, kan individuen verlichting van deze symptomen krijgt door het gebruik van een dagelijkse zitbad met warm water. Dit kan ook bijdragen tot het verminderen zwelling van de schepen.