Redenen voor een wortelkanaalbehandeling

Redenen voor een wortelkanaalbehandeling

Als uw tand is in doodsangst, kan het lijken het enige wat je moet doen is de tand getrokken. U wilt tand trekken zo veel mogelijk te vermijden, want dat verandert je beet en de manier waarop je kauwt, en is lelijk. Wortelkanalen zijn drastisch verbeterd in de afgelopen 20 jaar, en werd een veel minder pijnlijke manier om je tanden te repareren met een kroon.

Belangrijkste redenen waarom

Het krijgen van een wortelkanaalbehandeling om een ​​kroon te ontvangen is de enige manier om een ​​geïnfecteerde of rotte tand te slaan zonder dat u door het trekken van de hele tand. Alleen de rotte of geïnfecteerde delen verwijderd, en vervolgens een valse tand (de kroon) wordt geschroefd op het gezonde gedeelte van de tand. Als de hele tand verrot, dan de tand moet worden verwijderd. Wortelkanalen worden soms gedaan om te passen in een tandheelkundig implantaat of een prothese nodig is, maar die gevallen zijn zeldzaam.

Functie

Root grachten dienen twee functies. Ten eerste, ze stoppen met de verspreiding van de pijnlijke infectie en ze zorgen voor een veilige en comfortabele uitvalsbasis voor de kroon te verankeren op. De geïnfecteerde pulp en zenuwen worden verwijderd en vervolgens het buitenste deel van de tand is teruggebracht tot een smalle lijn. Het tijdelijk is aangesloten op dit middels een schroef en vervolgens, wanneer de kroon is klaar tijdelijke verwijderd en aangebracht de kroon. De kroon fungeert als een tand, maar mist een zenuw of pulp.

Tooth Pulp Infectie Symptomen

U kan een wortelkanaalbehandeling nodig als u deze symptomen krijgt: als je het gevoel een bliksemschicht van de pijn van één bepaald gebied van uw mond als u kauwen of wanneer je iets warm of koud is, of als de ene kant van je gezicht begint op te zwellen eten . Andere symptomen zijn de geïnfecteerde tand veranderende kleur, een aanhoudende pijn van het tandvlees of de ontwikkeling van een puistje op het tandvlees boven het geïnfecteerde tand.

Waarschuwing

Geïnfecteerde tand pulp zal niet beter op zijn eigen. Dit is iets dat erger wordt naarmate de tijd zo gaat. Uw tandarts of arts kan u op een voorschrijven van antibiotica en pijnstillers, maar het wortelkanaal moet nog worden gedaan. Vergeet niet, tand pulp heeft direct contact met de zenuw. Als de pulp is in de problemen, zal de zenuw u veel pijn geven.

Misvattingen

Zwangere vrouwen kunnen wortelkanalen krijgen, maar controleer eerst met uw arts over wat pijnstiller je mag nemen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hoeft wortelkanalen niet een persoon ziek maken. Ook als de tandpijn is niet constant, nog steeds kan een wortelkanaalbehandeling nodig. Hoewel heet een wortelkanaalbehandeling wordt de wortel van uw tand nog in je tandvlees. Het is gewoon de zachte pulp en de zenuw die is verwijderd.