Redenen voor een volwassene Tonsillectomie

Een tonsillectomie is een gemeenschappelijke kindertijd procedure. Maar soms volwassenen kan het nodig zijn. De tonsillen zijn samengesteld uit lymfeweefsel en bevinden zich achterin de mond. Er zijn verschillende methoden voor een tonsillectomie, zoals het hanteren draadlus het weefsel te verwijderen, met behulp van een laser of met elektrocauterisatie. In sommige gevallen kan de patiënt alleen lokale verdoving nodig.

Keelholteontsteking

De keelholte is het gebied dat zich uitstrekt van de achterkant van de neus tot de larynx (of strottenhoofd). Faryngitis kan zo mild als een zere keel of zo ernstig als een full-blown, inflammatoire virale infectie. Faryngitis een virale infectie die resulteert in de griep of koud. Het kan ook een bacteriële infectie die vaak resulteert in strep keel. Terugkerende faryngitis is een van de mogelijke redenen dat een volwassene een tonsillectomie kan vereisen.

Recidiverende bacteriële infecties

Lijden herhaalde bacteriële infecties veroorzaakt schade aan de amandelen en is een reden voor het verwijderen van hen. Bacteriële keelontstekingen meestal resulteren in een ontstoken keelpijn. Het kan ook resulteren in een koud met hoofdpijn, vermoeidheid en lichte koorts. Ernstige bacteriële infecties vergezeld door witte vlekken op de keel, moeilijk slikken of ademen, of met pus in de mond. Strep keel is een soort bacteriële infectie.

Amandelontsteking

Tonsillitis verwijst naar ontstoken amandelen. Dit wordt veroorzaakt door een infectie. Amandelontsteking is besmettelijk. De symptomen omvatten koorts, gele afscheiding (de amandelen), zere keel, gevoelige lymfeklieren aan de zijkanten van de hals en ontstoken, rood amandelen. Als u een chronische (terugkerende) tonsillitis, zal uw arts waarschijnlijk adviseren een tonsillectomie.

Tonsillith

Een tonsillith, ook bekend als een tonsillen steen, is een kleine, harde deeltjes die kunnen verzamelen in de vouwen (zogenaamde crypten) van de amandelen. Tonsilliths zijn samengesteld uit etensresten en besmet materiaal. Ze kunnen zeer irritant zijn en kan ook leiden tot chronische slechte adem. Normaal gesproken kan deze worden verwijderd door borstelen. Maar soms kan een persoon lijdt aan chronische cryptische amandelontsteking, of terugkerende, langdurige problemen met tonsilliths. Deze zaken kunnen worden opgelost met een tonsillectomie.

Peritonsillair Abscess

Peritonsillair abcessen zijn zeer pijnlijk infecties. Als je een abces eenmaal hebt gehad, ben je waarschijnlijk om hen opnieuw te lijden. Het beste is om de amandelen te laten verwijderen.

Andere redenen

Andere mogelijke redenen voor een tonsillectomie zijn obstructie resulteert in slaapapneu, snurken en nasale obstructie van de luchtwegen.