Redenen voor een onregelmatige menstruatiecyclus

Redenen voor een onregelmatige menstruatiecyclus

Er zijn vele factoren die de regelmatigheid van je menstruele cyclus kan beïnvloeden. In feite is de menstruele cyclus is een zeer gevoelig systeem, en kan worden beïnvloed door veranderingen in je lichaam en je omgeving. Sommige vrouwen kunnen nauwkeurig hun periode te voorspellen aan de dag, terwijl anderen wacht een paar maanden af ​​wanneer het gaat om aan te komen. Enkele onregelmatigheid voor een paar maanden op een moment is meestal niets aan de hand. Echter, als je menstruatie niet regelmatig moet zijn geweest in meer dan vier maanden, is het misschien tijd om een ​​arts te praten.

Zwangerschap

Zwangerschap moet de eerste oorzaak van een onregelmatige menstruatiecyclus uit te sluiten zijn. De meest voor de hand liggende wijziging in uw periode tijdens de zwangerschap is dat het stopt. Dit is omdat het lichaam niet meer ovuleert. Echter, er is nog steeds een mogelijkheid spotten, zelfs als u zwanger bent, die kunnen worden verward met je menstruatie. Als u vermoedt dat u zwanger bent, neem een ​​test om veilig te zijn.

Spanning

Stress heeft een grote impact op de vele manieren waarop ons lichaam functioneren. De menstruatiecyclus kan worden gewijzigd door chronische stress, of zelfs maar een stressvolle gebeurtenis korte termijn. Dit kan verklaren waarom tijdens de finale week op de universiteit je menstruatie zou te laat zijn, maar het toevoegen van verdere stress. Als je menstruele cyclus begint onregelmatig worden, kan het een waarschuwing teken dat je onder te veel stress. Je zou niet eens beseffen dat je gestrest, maar je lichaam zal u laten weten voordat de stress compromissen verder uw gezondheid.

Dieet

Een verandering in de voeding kan een onregelmatige menstruatie uit te leggen. Wanneer uw dieet drastisch verandert, voor beter of slechter, je lichaam zal reageren door het behoud van energie. Een manier kan de energie behouden is door op te houden de menstruatie. Zodra uw dieet saldi uit en je eet gezonde maaltijden, je menstruele cyclus zou zelfs uit. Het consumeren van te weinig calorieën kan leiden tot onregelmatige menstruatie en soms zul je stoppen met menstrueren helemaal. Eetstoornissen zoals anorexia en boulimia grote schade aanrichten op al uw systemen van het lichaam.

Oefening

Regelmatige lichaamsbeweging is goed voor het lichaam en kan wonderen doen bij het verlichten van symptomen die gepaard gaan met je menstruatiecyclus. Echter, te veel zware lichamelijke inspanning uit stress het lichaam en veroorzaken hormoonspiegels veranderen. Dit verklaart waarom sommige concurrerende atleten stoppen met menstrueren.

Menarche

Wanneer een meisje gaat door de puberteit en begint haar periode, het is volkomen normaal voor haar cyclus te onregelmatig voor een tijdje. De hormonen worden fluctuerende en proberen uit te werken hun eigen balans. Het kan maanden en zelfs jaren duren voordat de menstruele cyclus om op een voorspelbare schema te krijgen.

Menopauze

Net als tijdens de menarche, zullen vrouwen in de menopauze veranderingen in de hormoonspiegels die hun cyclus invloed ondervinden. De menstruele cyclus zal waarschijnlijk gedurende deze tijd onregelmatig. Tenslotte zal menstruatie helemaal stoppen.

Hormonale Birth Control

Anticonceptie methoden die hormonen bevatten (zoals de pil, pleister en andere soorten) veroorzaken vaak veranderingen in de menstruele cyclus. Hoewel ze uiteindelijk worden verondersteld om je menstruatie te reguleren, is het meestal een tijdje voordat je lichaam went aan hen en nestelt zich in een regelmatig patroon. Je mag doorbraak ervaren bloeden voor de eerste paar maanden. Vele factoren, zoals het merk en type van anticonceptie en of je je pil op hetzelfde tijdstip elke dag kan je cyclus beïnvloeden.