Redenen voor een Late menstruatiecyclus

Terwijl de meeste vrouwen niet blij met de komst van hun periode elke maand, het kan reden tot bezorgdheid zijn wanneer hun menstruele cyclus is te laat of niet helemaal aankomen. Het merendeel van de redenen voor een late menstruele cyclus zijn gemakkelijk te identificeren en te reguleren, hoewel sommige van de redenen voor een late menstruele cyclus kan medische hulp en interventie vereisen. Het hebben van een late of ontbrekende menstruele cyclus is vrij algemeen voor de meeste vrouwen, maar als de menstruatie niet terugkeert voor maanden aan een stuk, moet een vrouw een afspraak met haar gynaecoloog om de oorzaak vast te stellen plannen.

Zwangerschap en borstvoeding

De meest voorkomende reden voor een late menstruele cyclus is de zwangerschap, en voor veel vrouwen die hebben geprobeerd om zwanger te worden, het ontbreken van een termijn is zowel rekening met verwachte en welkom. Zwangerschap is een mogelijke reden voor een late menstruele cyclus voor alle seksueel actieve vrouwen, of ze zijn met behulp van anticonceptie of niet, zodat het nemen van een zwangerschapstest bij een menstruele cyclus is te laat moet altijd de eerste stap naar het ontdekken van de reden voor de gemiste periode .
Borstvoeding is ook een primaire reden voor een late menstruele cyclus. Vrouwen die borstvoeding geven aan hun baby's uitsluitend vaak niet hun menstruele cyclus gedurende een aantal maanden na de geboorte van hun kind, met de menstruatiecyclus soms niet terugkeren totdat de baby volledig gespeend.

Weight Loss of Gain

Een andere veel voorkomende reden voor een late menstruatiecyclus is snel gewichtsverlies of winst. Snel of overmatige gewichtstoename of verlies kan veel van het lichaam van de gebruikelijke functies, met inbegrip van de menstruele cyclus verstoren, als het lichaam past zich aan zulke snelle veranderingen. Overmatige lichaamsbeweging kan ook leiden tot een late menstruatiecyclus, vooral in die met zeer weinig lichaamsvet als professionele atleten. Eetstoornissen, waaronder anorexia en boulimie, zijn ook redenen om een ‚Äč‚Äčlate menstruele cyclus.

Leeftijd

Het is gebruikelijk voor jonge vrouwen in hun eerste jaren van onregelmatige menstruatie en late menstruele cycli. Het kan een tijdje duren voor het lichaam om de bij de menstruele cyclus hormonen te reguleren, maar zodra deze hormonen in balans zijn, moet de menstruele cyclus van een tiener regelmatiger geworden.
Vrouwen de menopauze naderen ook vaak last van late of ontbrekende menstruele cycli als hun lichaam voor te bereiden op de totale stopzetting van de menstruatie.

Spanning

Stress: de meeste vrouwen op enig moment in hun leven zal dit heel veel voorkomende reden voor een late menstruatiecyclus ervaren. Emotionele en fysieke stress kan een grote tol op het lichaam en zijn verschillende functies, zoals het normale beheer van de menstruele cyclus.
Geassocieerd met stress als redenen voor een late menstruele cyclus vermoeidheid en ziekte. Beide zijn stressoren voor het lichaam dat het normale tijdstip van de menstruele cyclus kunnen verstoren. Herstel, rust en stress management zijn de beste manieren om de normale werking van de menstruele cyclus te herstellen.

Birth Control Methoden

Voorbehoedsmiddelen gebruiken, met name de pil, is een van de voorkomende redenen voor een late menstruele cyclus. Vrouwen maken momenteel met de pil kan het licht en zelfs ontbrekende periodes te ervaren als gevolg van een zeer laag niveau van oestrogeen in de medicatie, terwijl vrouwen komende uit de pil kan een late menstruele cyclus hebben omdat hun lichaam zich aanpast aan het beheersen van de menstruele cyclus op zijn eigen.

Hormonale disbalans

Hormonale onevenwichtigheden, infecties, seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's) en problemen met de organen in het bekken zijn andere redenen voor een late menstruele cyclus die worden beschouwd als meer ernstig en vereisen medische aandacht. Hormonale onevenwichtigheden kan vaak worden geregeld door hormoontherapie de menstruele cyclus terug, terwijl infecties en SOA moet worden behandeld met medicijnen. Veel voorkomende problemen met de organen in het bekken dat een menstruele cyclus zou kunnen vertragen omvatten polycysteus ovarium syndroom, Syndroom van Asherman en een imperforate maagdenvlies. Een gynaecoloog kan deze aandoeningen te diagnosticeren en te adviseren de juiste behandeling.