Redenen voor een lage WBC

Redenen voor een lage WBC

Een laag aantal witte bloedcellen of WBC, kan leiden tot een zeer ernstige infectie. Patiënten die een risico lopen op het ontwikkelen van een laag aantal moet voorzichtig weg van alle mogelijke bronnen van bacteriën en ziekteverwekkers blijven te zijn. Er zijn veel redenen om een ​​patiënt een lage WBC hebben sommige niet-specifiek. Echter, er zijn een aantal veel voorkomende, ernstige redenen voor een patiënt om op deze manier te presenteren, en die persoon moet zorgvuldig met een infectie voorzorgsmaatregelen worden behandeld.

Leukemie

Leukemie is een kanker waarbij het lichaam te veel witte bloedcellen, maar ze zijn abnormaal. Deze cellen zijn gewoonlijk voorlopers van de cellen die vechten tegen infecties en niet in de telling voor actieve witte bloedcellen. Om deze reden, mensen met leukemie hebben een laag aantal witte bloedcellen, omdat het beenmerg overuren werkt het produceren van de abnormale cellen.

Chemotherapie en bestraling

De behandelingen voor kanker, door chemotherapie en bestralingstherapie, vernietigen witte bloedcellen en laat de patiënt met een lage witte bloedcellen. Daarom kanker patiënten lopen een hoog risico op infectie - zij de infectie bestrijden cellen te beschermen tegen ziekte.

HIV / AIDS

Human Immunodeficiency Virus (HIV), het virus dat Acquired Immunodeficiency Syndrome veroorzaakt (AIDS) is een andere reden voor een laag aantal witte bloedcellen. Dit virus tast de witte bloedcellen en laat een persoon open voor infectie. Als het aantal witte bloedcellen van een persoon te laag zakt, kan het virus ontwikkelen tot aids.

Aplastische anemie

In aplastische anemie, ofwel het beenmerg niet genoeg produceren van een van de cellen van het bloed, met inbegrip van witte bloedcellen. Dit kan zich plotseling voordoen of vooruitgang langzamer. Het kan worden veroorzaakt door bestraling en chemotherapie, bepaalde soorten drugs en zwangerschap, onder andere.

Hyperthyreoïdie

Een overactieve schildklier kan een laag aantal witte bloedcellen veroorzaken. Dit komt door de medicijnen gebruikt voor de behandeling van hyperthyroïdie. Een zeer zeldzame bijwerking van thyreostatica medicijnen is de verlaging van het aantal witte bloedcellen. Dit kan een patiënt laten onbewust open voor infectie.

Lupus

Systemische lupus erythematosus is de meest voorkomende vorm van lupus. Het is een auto-immuunziekte, wat betekent dat het lichaamseigen afweersysteem aanvallen zelf. De ziekte kan witte bloedcellen vernietigen, wat leidt tot een laag aantal.

Andere oorzaken

Er zijn geneesmiddelen die een laag aantal witte bloedcellen kan veroorzaken, zoals antibiotica en water pillen. Een overactieve milt dat te veel witte bloedcellen vernietigt kan ook een boosdoener zijn. Parasieten en andere infecties kunnen een laag aantal witte bloedcellen veroorzaken, zoals myelofibrose en myelodysplastisch syndroom. Reumatoïde artritis kan ook de oorzaak zijn van dit te laten zien op een lab rapport. Er zijn ook een paar aangeboren aandoeningen die de aanmaak van witte bloedcellen die chronisch lage tellingen kunnen veroorzaken beïnvloeden.