Redenen om te stoppen met drinken

Redenen om te stoppen met drinken

Terwijl matig drinken draagt ​​meestal geen grote gevolgen, er zijn momenten waarop het opgeven van alcohol kan de slimste keuze die u kunt maken zijn. Enkele redenen zijn de gezondheid-gerelateerde terwijl anderen gewoon logisch, want van de algemene effecten van alcohol.

Verminderde Oordeel

Overmatig drinken verlaagt remmingen en kan leiden tot slechte beslissingen met een blijvend effect. Het drinken van een paar glazen wijn kan je minder bewust van je omgeving te maken, het blootstellen van je om gevaren die je anders zou vermijden. Uit een studie van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services toonde aan dat vrouwen die regelmatig dronken waren drie keer meer kans op seksueel overdraagbare ziekten, omdat ze waren minder geneigd om een ​​condoom te gebruiken, zelfs met een vreemdeling of tijdens een one-night stand. Vrouwen die drinken zijn ook meer vatbaar voor seksueel worden misbruikt, omdat ze zich minder bewust van wat er gaande kan zijn en zet zich op een hoger risico.

Gezondheidsrisico's

Misschien is de meest voorkomende reden om te stoppen met drinken is het effect dat alcohol heeft op het lichaam. Uitdroging, misselijkheid, braken en migraine zijn vaak voorkomende bijwerkingen van de consumptie van alcohol, maar de zware drinkers kan ook lijden tot onherstelbare schade aan hun lever en nieren, variërend van fibrose tot alcoholische hepatitis naar cirrose. Alcohol kan afbreken het lichaam van voedingsstoffen, verhogen de bloeddruk en glucose, verhogen het risico van kanker van de pancreas en hormoon veranderen.

Het is een dure Habit

Alcohol beïnvloedt de financiën op twee belangrijke punten. Alcohol kan een aanzienlijke uitgave geworden, met name voor degenen die liever buiten het huis om te drinken en uiteindelijk betalen een hoge sticker prijs voor een glas whisky of een cocktail in een lokale bar. Zelfs thuis, kan een smaak voor dure likeuren of een goed glas wijn uiteindelijk kost honderden dollars per maand. Alcohol maakt je ook minder bewust van je omgeving, zodat je meer kans om meer geld uit te geven als je eenmaal drinken beginnen. Dit zou kunnen betekenen teveel gokken op de lokale casino, geld uitgeven aan sigaretten of uit te gaan op een shopping spree.

Effect op Relashionships

Frequent of zwaar drinken kan een grote impact hebben op uw gezin en sociaal leven te hebben. Thuis, het kan leiden tot geweld, seksuele problemen en escalatie argumenten. Op het werk of in sociale situaties, kan dit leiden tot het spreken van zijn plaats, het krijgen in gevaarlijke confrontaties of zelfs het verliezen van je baan. Gevallen van huiselijk geweld en kindermishandeling zijn vaak verbonden met alcoholgebruik.

Zwangerschap

Foetaal Alcohol Syndroom is een ernstig gevolg van het drinken tijdens de zwangerschap. Van vertraging in de ontwikkeling naar lichamelijke afwijkingen, de effecten van alcohol op de foetus zijn ernstig en kan gebeuren met de inname van kleine hoeveelheden alcohol. Binge drinking is bijzonder schadelijk, maar zelfs het drinken van een paar glazen per week kan beschadigen in bepaalde gevallen. Omdat deskundigen zijn niet in staat om een ​​veilig niveau te bepalen voor het drinken tijdens de zwangerschap geweest, artsen raden zich te onthouden van alcohol volledig.