Reden voor Night Sweats

Overmatig zweten 's nachts, die vaak is geassocieerd met de menopauze, kan voorkomen bij mannen of vrouwen van alle leeftijden door verschillende medische aandoeningen, geneesmiddelen of infecties.

Medicijnen

Volgens de Mayo Clinic, kan veel medicijnen nachtzweten, waaronder antidepressiva, antipyrectics (medicijnen om de lichaamstemperatuur te verlagen), medicijnen die uw bloedsuikerspiegel te verlagen, en hormoontherapie veroorzaken.

Infecties

Infecties zijn een reden voor nachtelijk zweten, waaronder tuberculose en bacteriƫle infecties, zoals endocarditis (ontsteking van de hartkleppen), osteomyelitis (ontsteking van de botten), abcessen en AIDS / HIV.

Kanker

Een vroeg symptoom van sommige vormen van kanker (meestal lymfoom) is nachtelijk zweten, hoewel het meestal gepaard met andere symptomen.

Neurologische aandoeningen

Hoewel ongebruikelijk, kan neurologische aandoeningen (zoals een beroerte en autonome zenuwschade) leiden tot nachtelijk zweten.

Expert Insight

De Mayo Clinic raadt u aan een arts te raadplegen over uw nachtelijk zweten als ze regelmatig gebeuren of onderbreken uw slaap of als u koorts of andere symptomen, zoals onverklaarbaar gewichtsverlies ontwikkelen.