Receptplichtige geneesmiddelen gebruikt voor de behandeling van depressie

Receptplichtige geneesmiddelen gebruikt voor de behandeling van depressie

Depressie is een veel voorkomende psychische aandoening die wordt gekenmerkt door gevoelens van verdriet, hopeloosheid, rusteloosheid en prikkelbaarheid. De symptomen variëren van mild tot zeer ernstig. Een verscheidenheid van medicijnen worden gebruikt om depressie te behandelen.

Zoloft

Zoloft is een antidepressivum geclassificeerd als selectieve serotonine heropname remmer (SSRI). Zoloft werkt door het verhogen van serotonine levels van een patiënt, en wordt over het algemeen voorgeschreven voor volwassenen met een lichte tot matige depressie symptomen.

Prozac

Prozac is een andere SSRI vaak voorgeschreven om depressie te behandelen. Met ingang van 2009, Prozac was de enige SSRI goedgekeurd te worden voorgeschreven voor kinderen vanaf 7 jaar oud.

Wellbutrin

Wellbutrin behandelt depressie door het beïnvloeden van de heropname van serotonine, dopamine en noradrenaline. Wellbutrin wordt soms gebruikt om patiënten die ook last hebben van seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD) of Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) te behandelen.

Cymbalta

Cymbalta, geclassificeerd als een selectieve serotonine noradrenaline heropname remmer (SSNRI), werkt door het aantasten van de niveaus van serotonine en noradrenaline. Cymbalta wordt meestal gebruikt om de behandeling van volwassenen met een ernstige depressie.

Side Effects

Vaak voorkomende bijwerkingen van antidepressiva zijn onder andere gastro-intestinale (GI) benauwdheid, misselijkheid, slapeloosheid, seksuele disfunctie en agitatie.