Recept för eteriska oljeblandningar för artrit

Artrit drabbar många människor med invalidiserande smärta från tillstånd som artros, reumatoid artrit och gikt. Om artrit villkoret är lokaliserad i en del av kroppen, eterisk olja massage, kompresser och lokaliserade hand-och fotbad kan användas för behandling. Om artrit involverar flera leder eller större delar av kroppen, välja ett aromatiskt bad för att lindra symtomen.

Massage

Massage är en effektiv och avslappnande behandling när det gäller att behandla artrit. Kombinera flera eteriska oljor för att skapa en synergistisk blandning för säker smärtlindring. Många av de eteriska oljor som används i artrit rubs har antiinflammatoriska egenskaper samt fungerar som smärtstillande medel.

För en lokal tillämpning av massageolja, försöka blanda ihop ca 14 droppar eterisk lavendelolja med 10 droppar rosmarin eterisk olja och 8 droppar eterisk pepparmyntsolja. Blanda dessa i med någon typ av bärare eller bas olja såsom mandelolja eller ens regelbunden vegetabilisk olja. Använd ca 2 matskedar transportör olja. Lägg dessa oljor till en förslutningsbar mörk glasflaska och skaka väl att blanda ihop. Du kan massera ungefär en tesked av denna olja i det drabbade området två till tre gånger om dagen för att lindra.

Kompresser

Ytterligare lindring för lokaliserad artrit smärta kan uppnås genom att använda en kall kompress. Den svala temperaturen i komprimera hjälper till att lindra inflammation och har smärtstillande egenskaper när de används med specifika eteriska oljor. De essentiella oljorna på kompress penetrera huden för att ge smärtlindring.

För att lindra smärta och svullnad av artrit, kan du sätta en kopp kallt vatten i en skål. Lägg tre droppar vardera av kamomill och isop essentiella oljor. Två droppar cypress eterisk olja kan också tillsättas. Rör eteriska oljor i vattnet. Använd en bit flanell eller en tvättlapp och mätta helt med kallt vatten. Vrid ur och placera över det drabbade området tills duken är inte längre coolt. Ersätt med en ny duk. Försök att lämna kompress på i minst 15 till 20 minuter för full nytta. Höj den drabbade leden för att uppmuntra cirkulations dränering. Du kan göra denna process 2 till 3 gånger per dag för befrielse.

Aromatiska Baths

Aromatiska bad kan användas för att behandla ett litet område av kroppen såsom händer eller fötter, eller för hela kroppen, beroende på ditt tillstånd. Varmt vattentemperaturen i badet uppmuntrar avslappning av musklerna och ökar cirkulationen. Lägg EPSOMSALT till någon bad för att hjälpa kroppen att avgiftning och lindra muskelspänning. För en aromatisk eterisk olja bad kan du kombinera ca 4 droppar enbär eterisk olja och 2 droppar vardera av lavendel, cypress och rosmarin eteriska oljor. Blanda väl i ett varmt bad och blöt i minst 20 till 30 minuter.

Förutom att använda eteriska oljor för artrit smärta, prova några milda, icke-viktbärande motion, såsom simning eller yoga. Detta kommer att bidra till att hålla lederna flexibel.

Rådgör med din läkare om du fortsätter att ha artrit smärta; du kan behöva mer konventionell behandling.