Radiologische Technology Definitie

Radiologische Technology Definitie

Radiologische technologie is de wetenschap en praktijk nemen diagnostische medische beeldvorming, zoals het gebruik van ioniserende straling (x-ray) en andere methoden. Radiologische technici produceren beelden van lichaamsdelen en orgaansystemen onder supervisie van een arts, meestal radiologen, diagnosticum. Het wordt ook wel radiografie, medische beeldvorming en diagnostische medische beeldvorming.

Ontdekking

Medische beeldvorming is per ongeluk in 1895 ontdekt door Wilhelm Conrad Röntgen, een Duitse natuurkundige die was het bestuderen van de 'verschijnselen bij de doorgang van een elektrische stroom door een gas van extreem lage druk, & rdquo;. Volgens de officiële website van de Nobelprijs Hij merkte en opgenomen elektromagnetische straling in een golflengtegebied nu bekend als X-ray.

Toepassingen

Radiologische technologie wordt gebruikt om radiologen en andere artsen, zoals interne medisch specialisten helpen, op te sporen en te diagnosticeren letsel of ziekte, alles van gebroken botten aan kanker. Het wordt gebruikt in ziekenhuizen, medische kantoren, diagnostische beeldvorming centra, klinieken, spoedeisende zorg en zelfs in mobiele imaging units.

Specialisaties

Magnetic resonance imaging (MRI), nucleaire geneeskunde, tandheelkunde radiografie, computertomografie (CT) en mammografie zijn enkele van de vele specialisaties van radiologische technologie, volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics. Methoden omvatten echografie (diagnostische medische beeldvorming of echografie), fluoroscopie, angiografie, positron emissie tomografie (PET) en gecomputeriseerde axiale tomografie (CAT) scan.

Radiologische Technici

Technici opgeleid om radiologische techniek te oefenen en de productie van medische beelden worden genoemd radiologische technologen, laboranten, radiologische technici, radiologisch laboranten, rad techs en X-ray techs. de beelden worden ook wel röntgenfoto. Ze zijn niet radiologen, die artsen met 13 tot 14 jaar van post-graduate medisch onderwijs en specialisatie en zijn opgeleid om medische beelden te interpreteren en deze resultaten van toepassing zijn op de behandeling.

Onderwijs

Radiologische technici hebben meestal een tweejarige associate van toegepaste wetenschap graad. Sommigen verdienen een certificaat van een jaar en een zekere mate een vierjarige bachelor. Degenen die meer onderwijs en opleiding hebben verdiend zijn meestal genoemd technologen, in plaats van technici. Het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics zegt radiologische technologie studenten zich richten op de anatomie, imaging, stralingsfysica, veiligheid, positionering, radiobiologie en andere gebieden van de studie. Een deel van hun opleiding omvat de klinische praktijk.

Veiligheid

Radiologische technologen bereiden patiënten door het verwijderen van sieraden, het uitleggen van procedures en het positioneren van hen voor de beeldvorming. Zij oefenen veiligheidsmaatregelen door het afschermen van de patiënten en zichzelf tegen straling. Het scheppen beelden niet altijd sprake straling, zoals ultrageluid of echografie.

Medical Journal

De officiële medische tijdschrift van de American Society of Radiologic Technologen heet & ldquo;. Radiologic Technologie "Het publiceert wetenschappelijke studies en vraagstukken op het gebied van medische beeldvorming.