Radiofrekvensbehandling för Plantar fasciit

Cirka 85 till 90 procent av patienterna har möjlighet att återhämta sig från plantar fasciit, ett smärtsamt tillstånd som påverkar din häl, utan någon behandling utöver övningar, bågar och mediciner, rapporterar Institutet för klinisk Systems förbättring. För 10 till 15 procent av patienter som kräver mindre konservativ behandling för att lindra smärtan av plantar fasciit, radiofrekvensbehandlingar är en möjlighet.

Definition

Ibland kallas extrakorporeal stötvåg terapi, radiofrekvensbehandling innebär användning av koncentrerade ljudvågor som syftar till hälen.

Funktion

Radiofrekvensbehandling medför en avsiktlig skada på hälen. Detta uppmuntrar kroppens immunsystemet att läka inte bara det område som skadats av den extrakorporeala stötvåg terapi, men även plantar fascia senan som orsakar din smärta.

Typer

Hög energi radiofrekvensbehandling använder höga koncentrationer av ljudvågor och kräver endast en behandling, medan låg-energiradiofrekvensbehandling krävs 3-5 behandlingar, enligt Institutet för kliniska system förbättring.

Nackdelar

Extrakorpo chockvåg terapi orsakar blåmärken, svullnad, smärta, domningar och stickningar i hälen, enligt Mayo Clinic. En studie från 2003 genomförts vid Addenbrooke sjukhus i Storbritannien fann att radiofrekvensbehandling i vissa fall haft liten eller ingen effekt på patienter med plantar fasciit, vilket innebär att behandlingen inte kan vara till nytta för alla.

Överväganden

Om du har en historia av osteomyelit, cancer, eller blödningsrubbningar eller om du bär en pacemaker eller är gravid, kan det inte vara säkert för dig att ta emot radiofrekvensbehandling för plantar fasciit, varnar Institutet för klinisk Systems förbättring.