Radiation Therapy voor endeldarmkanker de Tussenliggende

Volgens het National Cancer Institute, rectale kanker kanker ontwikkelen aan het einde van de dikke darm, ook wel bekend als het rectum. De symptomen kunnen veranderingen in de stoelgang, bloederige ontlasting, abdominale pijn, gewichtsverlies en een afname van de eetlust. De standaard behandelingen voor rectale kanker omvatten chirurgie, chemotherapie en radiotherapie. Radiotherapie wordt gewoonlijk gebruikt in combinatie met andere behandelwijzen en kan leiden tot de ontwikkeling van een aandoening bekend als interstitiële cystitis.

Interstitiële cystitis

Meer informatie over interstitiële cystitis te bepalen of radiotherapie is een risico waard nemen in uw specifieke geval van rectale kanker. Volgens Medline Plus, interstitiële cystitis houdt chronische ontsteking van de blaas, wat leidde tot symptomen zoals urinaire ongemakken, verhoogde frequentie van het plassen, pijn tijdens het vrijen en gelokaliseerde pijn in het bekken. Er is geen behandeling voor interstitiële cystitis en behandelmethoden verschillen van individu tot individu, met inbegrip van de mogelijkheid van pijnbestrijding medicatie, blaastraining door fysiotherapie, chirurgie en dieet wijzigingen om probleem voedingsmiddelen te vermijden. Volgens WrongDiagnosis.com kan interstitiële cystitis ontstaan ​​door ontstekingen veroorzaakt door regionale toegepaste stralingstherapie, zoals bij met bestralingstherapie voor rectale kanker.

Endeldarmkanker Radiation Therapy

Ken de voordelen, nadelen en methoden van radiotherapie te beslissen of het het risico waard is. Radiotherapie maakt gebruik hoogenergetische radioactieve golven het genetisch materiaal van kankercellen, waardoor ze niet meer verder reproduceren beschadigen. Helaas, radiotherapie geen gerichte vorm van therapie, gezond omringend weefsel kan ook worden beschadigd in het proces. Er zijn twee hoofdtypen van radiotherapie, interne en externe, die verschillen afhankelijk van de bron van de straling. Bij inwendige bestraling worden kleine voorwerpen die radioactief materiaal geplaatst in de getroffen regio. Na verloop van tijd, deze straling geluiden was en vernietigt de kankercellen. Externe radiotherapie bestaat straling toegepast vanaf buiten het lichaam van het gebruik van een X-ray of gamma ray machine speciaal ontworpen om gelokaliseerde radioactieve behandeling toedienen. Naast de mogelijke ontwikkeling van interstitiële cystitis, kan radiotherapie leiden tot andere bijwerkingen zoals vermoeidheid, misselijkheid, diarree en constipatie.