Qigong oefeningen voor Ogen

Qigong is een steeds meer geaccepteerde oude kunst van het low-impact fysieke en mentale oefeningen en biedt voordelen voor de gezondheid van de toegenomen vitaliteit tot kankerpreventie. Dit eerbiedwaardige Chinese traditie biedt uitgebreide inzicht in de visie verbetering en gezondheid van het oog, het verstrekken van hulp voor een scala van onderwerpen, zoals macula-degeneratie, myopie, vermoeide ogen en zelfs juridische blindheid. Deze oefeningen zijn niet bedoeld om te worden uitgevoerd op zichzelf, maar geïntegreerd in een levensstijl met inbegrip van gezonde voeding, zonlicht, lucht en water inname, evenals fysieke activiteit en meditatie. Dit zijn geen snelle oplossingen, maar op lange termijn therapieën die ijverig de praktijk nodig hebben.

10 Minute Eye Relief

Indien mogelijk, het uitvoeren van deze oefening buiten naar balans tussen natuur en uw interne omgeving te krijgen. Als je niet naar buiten kunt gaan, staan ​​in de buurt van een venster waarin u ten minste een boom kan zien. Je kunt zitten of staan, zolang u zich in een comfortabele en goed gefundeerde houding. Met open ogen, verplaats je je ogen te kijken zo ver naar links en vervolgens zo ver als mogelijk naar rechts zonder het bewegen van je hoofd. Herhaal negen keer. Beweeg je ogen met de klok mee rondjes, vervolgens tegen de klok in, negen keer per stuk. Dan, om je hoofd stil, kijk zo ver en zo ver mogelijk naar beneden, ook herhalen negen keer. Al deze bewegingen moet zeer langzaam gebeuren.

Sluit je ogen en vind de inspringing in de rand van je oogkas, net boven de traanbuis. Plaats uw wijsvingers stevig in die inspringen en massage in negen kleine cirkels naar voren en draai dan de richting. Beweeg je vingers langs de oogkas tot aan de punt net onder uw leerlingen. Massage eerst naar de neus, vervolgens uit de neus negen keer per. Breng uw vingertoppen om de meridiaan punt in het midden van elke wenkbrauw, genaamd de Zenzhu. Masseer innerlijke en uiterlijke negen keer per stuk.

Langzaam open je ogen en zoek een boom of struik om op te focussen, bij voorkeur ongeveer 30 meter afstand. Fix je blik op een enkel blad en staren voor drie tot vijf minuten. Probeer een gevoel van vredige dankbaarheid te cultiveren. Als de tijd op is, wrijf je handen samen stevig, het creëren van wat warmte. Druk op de handpalmen over je ogen om energie en warmte in de ogen te brengen. Eindigen met een moment van dankbaarheid voor de boom en de tijd die je hebt genomen om te helpen verbeteren van de gezondheid en het uiterlijk van uw ogen.