Qigong Bone Marrow Cleansing Exercise

Qigong is een Chinese praktijk die je aandacht trekt intern, door middel van meditatie, trage bewegingen en ritmische ademhaling. De praktijk de verdeling van Qi (energiestroom) gehele lichaam te stimuleren.

Door veroudering en een slechte voeding, kan het beenmerg om te zetten in vet, en het hebben van minder beenmerg, botten hebben de neiging om zwak en broos geworden. Bemoedigende qi om koers door de botten mogelijk maakt het lichaam om onnodige vet spoelen en maakt de regeneratie van nieuwe beenmerg.

Houding

Houding is net zo belangrijk in Qigong als ademhalen. Wanneer het proberen om een ​​ideale houding te bereiken, zijn er een paar dingen in gedachten te houden. Vergeet niet om je voeten parallel met elkaar te houden. Ontspan je kaak; hoeft je tanden niet klemmen. Buig je knieën, houd een kleine veer in hen bij het verplaatsen. Laat uw handen op te stellen in de richting van de grond natuurlijk. De ruggengraat moet blijven rechtop en recht, hoofd omhoog; adem moet een natuurlijke flow. Werp uw aandacht voor het ritme van je lichaam en de stroom van Qi stroomt door je bloed.

Meditatieve Wandelen

Neem een ​​paar keer diep adem, zodat je buik uit te breiden als je uitademt. Begin met het opheffen van je hiel, je knie dan uw voet zo hoog als het zal gaan. Coördineren van je armen en benen te gaan samenwonen; bijvoorbeeld linkerbeen met de linkerarm. Onderhouden van uw balans, terwijl het houden van uw lichaam recht, hoofd omhoog en ontspannen. Wanneer afwisselend kanten, verlaag je hiel eerst, dan je knie en uiteindelijk je voet. Niet overschrijden - het moet allemaal erg vloeiend. Ga vooruit acht stappen.

Wandelen achteruit 10 stappen, zul je je teen, knie heffen, dan voet zo hoog als je kunt, herinneren te coördineren - het bewegen van je rechterarm met je rechterbeen, bijvoorbeeld. Laat uw voeten niet kruisen; houd ze apart. Laat de hiel eerst, dan de knie, dan betalen. Zodra je op het ritme van meditatieve lopen te krijgen, voeren dit zo vaak als je wilt. De zachte beweging zal je ogen glazuur en je gedachten naar binnen te keren.

Dingen in gedachten te houden

Alle oefeningen moet langzaam en ritmisch worden uitgevoerd, waardoor een goede doorstroming van qi in het lichaam. Dit moet een ontspannende ervaring, niet stressvol zijn. Zoals bij elke vorm van lichaamsbeweging, gehoor geven aan waarschuwingen uw lichaam. Als een positie is ongemakkelijk, doe het dan niet. Proberen om het deel van je routine maken door het te doen op hetzelfde tijdstip elke dag.
Hoewel je zou kunnen Qigong uit boeken of een dvd te leren, is het het beste om een ​​getrainde Qigong beoefenaar die de juiste technieken kunnen instrueren en ervoor zorgen dat u aan het doen zijn de bewegingen correct te vinden.