Public Health Informatics & Informatie Systeem

Public Health Informatics & Informatie Systeem

Volksgezondheid informatica is de toepassing van de informatica en technologie om alle aspecten van de volksgezondheid praktijk, leren en onderzoek. Het gaat om het verzamelen, opslaan en verspreiden van informatie voor de volksgezondheid met een doel van het vinden van preventieve maatregelen en de bevordering van de gezondheid in populaties door de opslag en overdracht van informatie. Informatiesystemen zijn de computersystemen waarmee het werk wordt uitgevoerd.

Activiteiten

In de Verenigde Staten, wordt het grootste deel van de werkzaamheden op de staats-en lokaal niveau. De activiteiten omvatten het verzamelen van belangrijke statistieken over infectieziekten, de ziekte van rapporten en statistieken verzameld van artsenpraktijken, vitale statistieken met betrekking tot de geboorten en sterfgevallen, ziekenhuis capaciteit informatie en informatie met betrekking tot het onderzoek van infectieziekten te zorgen voor een adequate reactie op biologische dreigingen.

Doel

Uitgebreide informatie systemen zorgen voor een gemakkelijke toegang tot de informatie die nodig is om informatie van de volksgezondheid met het oog op het volgen van nieuwe trends gezondheid, zoals het ontwikkelen van uitbraken in bepaalde populaties of gebieden te onderzoeken.

Gebruik

In 2005, het Center for Disease Control (CDC) maakte de Nationale Surveillance Electronic Disease System Base System (NBS), een vrij verkrijgbaar webbased informatiesysteem rapportage aan alle staten met het oog op de rapportage van de gezondheid van gegevens uit verschillende partners binnen de gezondheidszorg te vergemakkelijken Care System. Artsen praktijken, ziekenhuizen, apotheken en laboratoria waren onder de partners opgenomen. Bijvoorbeeld als onderdeel van dit proces, de lokale gezondheidszorg partners moeten infectieziekte gegevens aan hun afdeling volksgezondheid rapporteert op regelmatige basis. Wekelijkse mortaliteit en morbiditeit rapporten worden gegenereerd op deze manier.