Psychosociale oorzaken van schizofrenie

Schizofrenie

Schizofrenie is een aandoening die door de geschiedenis heen heeft erkend, maar die niet sterk is begrepen door ofwel de medische gemeenschap of het publiek tot de laatste decennia. Het betrekken van vreemde overtuigingen (zoals de overtuiging dat aliens leest je gedachten, dat iemand de controle van hun gedachten of plotten hen kwaad te doen) en symptomen (hallucinaties, stemmen horen, spreken op een manier die geen zin cognitief te maken, zit absoluut nog uren op het einde), kan schizofrenie een slopende mentale aandoening. Er zijn echter nieuw en evolueren theorieën over de oorzaken van schizofrenie.

Genetica en Milieu

Schizofrenie is gedeeltelijk een genetische aandoening. Terwijl de medische wetenschap niet in staat is om de genen te lokaliseren die verantwoordelijk is geweest, het perspectief dat schizofrenie is op zijn minst enigszins een tekortkoming van de genetica wordt ondersteund door tests die zijn uitgevoerd op gezinnen en op tweelingsiblings. De andere helft van de vergelijking is echter een potentieel schizofreen omgeving. Als een persoon die een genetische aanleg voor de aandoening ervaart een vijandige omgeving met veel stressoren, dan dat stress interactie met zijn genetica en veroorzaakt de persoon schizofrenie ontwikkelen.

Behandeling

Behandeling ook geleerd om de psychosociale aspecten van de oorzaak van schizofrenie omvatten. Zelfs als patiënten worden geholpen door antipsychotische medicatie, zijn ze ook gevraagd om psychosociale counseling en therapie te ondergaan. Onderwijzen van schizofrenen om beter te communiceren, om stress te beheren en te organiseren zichzelf kunnen hen helpen bewegen op en omgaan met de resterende gevolgen van hun aandoening. Door het behandelen van de oorzaken van sociale en psychologische stress bij patiënten en hen te helpen om te gaan met deze oorzaken, kunnen ze beter voorbereid om te gaan met schizofrenie.