Psychosociale gevolgen van een borstamputatie

Psychosociale gevolgen van een borstamputatie

Vrouwen gediagnosticeerd met borstkanker kan hebben om een ​​mastectomie als een van hun behandeling opties te overwegen. Naast de uitdaging van het omgaan met een diagnose van kanker en een borstoperatie moeten ze dan worden geconfronteerd met een groot aantal psychosociale problemen.

Definitie

Een borstamputatie is een chirurgische procedure die inhoudt dat het verwijderen van de borst van een vrouw wanneer kanker wordt ontdekt. Sommige vrouwen kiezen voor een mastectomie voorafgaand aan detectie als ze een genetische geschiedenis van borstkanker en angst zal plaatsvinden.

Zelfbeeld

De borsten van een vrouw, zijn nauw verbonden met het lichaam afbeelding of haar zelfbeeld. Regina Kriss, een gedrag wetenschap onderzoeker aan Stanford University beschrijft de borst van een vrouw als "een essentieel onderdeel van uw core bestaan ​​als een vrouw."

Seksualiteit

Intimiteit is een bron van angst na een borstamputatie. Angst voor afwijzing kan gebeuren. Mevrouw Kriss legt uit: "Je borsten zijn een symbool van je vrouwelijkheid, je wenselijkheid, uw vermogen om te verleiden."

Herhaling

Meyerowitz, een kanker onderzoeker, beschreef de zorgen van vrouwen over periodiciteit als een veel voorkomend probleem. "Voor veel vrouwen, elke pijn en pijn zouden angst en bezorgdheid over mogelijke herhaling te leiden."

Psychologische

Psychische veranderingen kunnen optreden na een borstamputatie. Meyerowitz geïdentificeerd "slapeloosheid, terugkerende nachtmerries, verlies van eetlust, en moeite terug te keren naar normale huishoudelijke activiteiten en het werk, en het onvermogen om zich te concentreren" als gemeenschappelijke ervaringen.

Overwegingen

Er zijn meerdere factoren die invloed hebben op de psychosociale gevolgen van een borstamputatie. Een sterk ondersteunend netwerk, liefdevolle intieme relatie, en de juiste medische zorg zijn aanzienlijk. Als een slecht zelfbeeld depressie, of problemen met seksualiteit blijven aanhoudende problemen, op zoek naar extra psychologische ondersteuning kan helpen.