Psychosociale gevolgen van coronaire hartziekte

Psychosociale gevolgen van coronaire hartziekte

Coronaire hartziekte is een aandoening waarbij er een vernauwing van de slagaders naar het hart. Vernauwing van deze slagaders borstpijn of een hartaanval door onvoldoende bloedstroom naar het hart. Een persoon gediagnosticeerd met coronaire hartziekte kunnen ervaren wat psychosociale problemen.

Angst

Een persoon gediagnosticeerd met coronaire hartziekte kunnen het gevoel bezorgd of angstig over hun persoonlijke welzijn en hoe deze diagnose zal hun levensstijl beïnvloeden.

Schuld

Patiënten gediagnosticeerd met hart-en vaatziekten kunnen ervaren schuldgevoelens. Zij geloven, dat hun gekozen levensstijl kan hebben bijgedragen tot aanschaf overgaat coronaire hartziekten.

Wijzigingen Lifestyle

Patiënten met coronaire hartziekte zich sociaal isoleren van hun vrienden als gevolg van bijwerkingen van de medicatie of symptomen van de ziekte, zoals vermoeidheid.

Depressie

Depressie is een aandoening die de patiënten met coronaire hartziekte kunnen ervaren. Dit kan worden veroorzaakt door een verscheidenheid van redenen. Ze kunnen minder gemotiveerd en minder functioneel in hun rol in het leven.

Betekenis

Het screenen van een patiënt met coronaire hartziekte voor psychosociale problemen geeft zorgverleners de mogelijkheid om passende zorg te bieden aan de patiënt.