Psychose & bipolaire stoornis

Bipolaire stoornis wordt soms gepaard met psychose. Als psychose deel van bipolaire kan presenteren aan weerszijden van de bipolaire spectrum, in de depressie en de manie.

Bipolaire Type II en Psychose

Een van de onderscheidende kenmerken van Type II bipolaire stoornis omvat full blown manie met een psychose, die kunnen bestaan ​​uit hallucinaties of grootheidswaanzin. Andere vormen van psychotische symptomen kunnen presenteren als het gevoel alsof iemand kijkt, het horen van stemmen of het zien van mensen of beelden die er niet zijn. Als iemand die je kent is het ervaren van een psychose, is het belangrijk om onmiddellijke medische verzorging en behandeling te zoeken.

Diagnose

Soms kan het zes maanden of langer duren om de juiste diagnose bipolaire stoornis als gevolg van de variabele snelheid van fietsen die wordt geleverd met de ziekte. Ongeveer 75 procent van alle manische episodes aanwezig met een bepaalde vorm van grootheidswaan, waardoor het moeilijk te onderscheiden maakt van schizofrenie. Ter hoogte van een manische episode, kan een persoon die zich op een zodanige wijze dat het onmogelijk is te onderscheiden van paranoïde schizofrenie.

Schizo-affectieve stoornis

Schizoaffectieve stoornis is de combinatie van schizofrenie en stemmingsstoornissen, zoals bipolaire. Een manier om schizoaffectieve stoornis te onderscheiden is als psychotische symptomen aanhouden voor twee weken of meer, maar zonder stemming symptomen zoals manie of depressie.

Het betrekken van de geestelijke gezondheidszorg

Psychotherapie kan helpen de behandeling van een individu dat lijdt aan een bipolaire en psychose evenals medicatie management. Het is belangrijk te begrijpen dat het kan tot enkele jaren de juiste medicatie, die zowel de juiste combinatie van geneesmiddelen en de juiste doseringen voor elke medicatie omvat vinden. Therapeuten kunnen ook helpen patiënten te identificeren wanneer psychotische gedachten of gedragspatronen beginnen te ontstaan, zodat de patiënt effectieve coping-vaardigheden kunnen implementeren.

Support Systems

Het hebben van andere ondersteunende systemen naast medicatie alleen is de beste manier om te gaan met een bipolaire. Naast het gebruik van specifieke coping-vaardigheden voor zowel de depressie en manische episodes, steungroepen, communautaire middelen, en andere activiteiten die kunnen helpen bij het omgaan met een bipolaire. Het bijhouden van een dagboek kan helpen bijhouden van stemmingen en zelfs helpen aanstaande stemmingswisselingen aan beide uiteinden van het bipolaire spectrum voorspellen.