Psychometrische testen voor ADHD diagnose

Psychometrische testen voor ADHD diagnose

Volgens de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-IV), het wezenlijke kenmerk van ADHD is een duurzaam patroon van aandachtstekort en hyperactiviteit-impulsiviteit, dat is vaker en ernstiger dan is typisch waargenomen bij individuen op een vergelijkbaar niveau van ontwikkeling. Echter, zoals met elk psychisch probleem, de juiste diagnose is de sleutel. Onoplettendheid kan te wijten zijn aan verschillende factoren, waaronder onderstimulatie, stemmingsstoornissen of angststoornissen of oppositioneel gedrag, zodat een goede beoordeling is het van cruciaal belang. Psychometrische tests omvat het meten van iemands intelligentie, kennis, vaardigheden en andere psychologische aspecten met behulp van valide en betrouwbare testen.

Assessment Batterijen

Een uitgebreide evaluatie voor ADHD zal een aantal verschillende tests ontwikkeld om intelligentie, prestatie en geheugen te beoordelen, allemaal factoren die de prestaties kunnen beïnvloeden. Daarnaast heeft de arts meestal aanverwante gegevens, zoals een grondige anamnese, rang transcripties en gedragsproblemen verslagen van ouders, leerkrachten en anderen die regelmatig observeren de persoon te verkrijgen. De arts kan ook gespecialiseerde tests dienen te bepalen of een leerstoornis bestaat, zoals deze problemen zijn ook aanwezig in 10 tot 25 procent van de mensen met ADHD.

Intelligentietests

Wanneer een arts beheert een test voor cognitieve vaardigheden, zoals de Wechsler Intelligence Scale for Children (WISC) of de Wechsler Adult Intelligence Scale (WAIS-III), is ze op zoek naar een patroon van reacties in overeenstemming met de criteria voor ADHD. Beide Wechsler test meet verbale en prestaties vaardigheden, die samen de gecombineerde score, vaak aangeduid als de "IQ" score. Sommige segmenten van deze tests niet de test beheerder de mogelijkheid instructies te herhalen, dat zal invloed hebben op de resultaten wanneer de patiënt lijdt aan een mogelijkheid om zijn aandacht te richten. Dit wordt in aanmerking genomen in vergelijking met andere testresultaten.

Prestatie Tests

De Woodcock-Johnson Test of Achievement (WJ-III) wordt vaak gebruikt om de werkelijke prestaties bij kinderen en volwassenen met ADHD kunnen hebben beoordelen. Hoewel veel mensen met aandachtsprocessen moeilijkheden eigenlijk heel intelligent, bereiken ervan is laat gevolg van deze problemen. Clinici kijken naar verschillen tussen intelligentie en prestatie-testscores die ADHD kunnen wijzen evenals hoge prestaties op taken die niet volgehouden concentratie versus slechte prestaties op degenen die dat wel nodig hebben.

Geheugen Tests

Omdat het geheugen vormt een belangrijk onderdeel van het leerproces, kunnen tests zoals de Wechsler Memory Scales (WMS-III) worden gebruikt om te bepalen of de persoon die moeite verwerken en ophalen van nieuw geleerde informatie. Aandacht is een noodzakelijk onderdeel in dit proces, en problemen met het geheugen kunnen deze aandachtsprocessen moeilijkheden weerspiegelen. Gecombineerd met slechte prestaties, geheugen tekorten zorgen voor extra ondersteuning voor een diagnose van ADHD. Geheugen tests kunnen ook sterke of zwakke punten voor visuele of auditieve presentatie van de informatie, die nuttig is bij de bouw van een behandelplan als ADHD wordt gediagnosticeerd onthullen.

Bijkomende evaluatie-instrumenten

Andere instrumenten zijn beschikbaar voor meer uitgebreide ADHD assessment. Bijvoorbeeld, de Brown ADD schalen kunnen zowel de opdrachtgever en degenen die haar gedrag te observeren om de symptomen en problemen heeft ze in de afgelopen zes maanden ervaring te geven. Persoonlijkheid voorraden ook kan worden toegediend aan volwassen cliënten die worden beoordeeld voor ADHD, zoals de Personality Assessment Inventory (PAI) of de MMPI (Minnesota Multiphasic Personality Inventory), om de aanwezigheid of de gevolgen van andere psychische stoornissen op het functioneren te bepalen.