Psychologische voordelen van massage

Wanneer de meeste mensen denken van massage, ze zien een spa of iets intiems dat optreedt tussen een koppel. Massages bieden een kans voor mensen om verwend en verjongd voelt. Er zijn fysieke en psychologische voordelen verbonden te masseren, en de therapie kan worden gebruikt om de kwaliteit van leven te verbeteren. Volgens Memorial Hospital, massage therapie heeft een diepgaand effect op de emoties, lichaam en geest. Omdat massage therapie heeft psychologische en fysieke voordelen, het aanzet tot een gevoel van algehele welzijn. Individuen die geïnteresseerd zijn in het krijgen van een massage kan een gecertificeerd massage therapeut door de American Massage Therapy Association lokaliseren.

Stress Reduction

Een psychologisch voordeel van massage is het verminderen van angst of nervositeit. Massage bevordert ontspanning en plaatst een persoon op zijn gemak door het verminderen van stress. De ontspanning die afkomstig is van een massage gebeurt als gevolg van de biologische effecten van directe manuele druk en beweging van de handen. De juiste druk en beweging toename bloedsomloop, zuurstof, en laat een persoon de hartslag en de bloeddruk. Miljoenen Amerikanen lijden aan stress, en massage is een holistische behandeling voor deze aandoening.

Eetstoornissen

"Psychology Today" onderzocht de verrassende voordelen van massage therapie had op psychische aandoeningen zoals eetstoornissen. Het artikel legt uit dat massage therapie verhoogt de hoeveelheid dopamine en serotonine --- terwijl het verminderen van stress-hormonen. Het resultaat is een gelukkiger pati├źnt die beter kan omgaan met zijn of haar eetstoornis.

Fysieke voordelen

Er zijn vele fysieke voordelen van massage ook. Een massage kan verlichten spierspanning, spierkrampen te verminderen en zorgen voor een grotere flexibiliteit van de gewrichten. Verschillende medische aandoeningen zoals chronische rugpijn, spanningshoofdpijn en zelfs hypertensie kan worden verlicht met de juiste massage therapie.

Soorten

Er zijn verschillende soorten massages die een persoon kan ontvangen van een professionele masseuse. Enkele van de meest voorkomende therapeutische massages: Shiatsu, Zweedse, en reflexologie. Een bijzondere massage die is ideaal voor de koude wintermaanden is een hot-stone massage die wordt gebruikt om pijnlijke, pijnlijke spieren te verlichten.

Depressie

Er zijn geen studies die bewijzen dat massage kan de behandeling van depressie. Echter, sommige mensen melden een vermindering van hun depressie symptomen na het ontvangen van een massage. Volgens het Nationaal Instituut voor Biotechnologie, kunnen personen die verlangen om depressie met alternatieve geneeskunde te behandelen acupunctuur effectiever dan massage therapie te vinden.

Waarschuwing

Hoewel massage is over het algemeen veilig, massage is niet voor iedereen. Mensen met bepaalde voorwaarden vindt massage therapie gevaarlijk. Personen die onlangs een hartaanval heeft gehad, niet genezen breuken, ernstige osteoporose, brandwonden of open wonden moeten spreken met een arts voordat ze een massage. Men moet altijd bespreken een medische aandoening die hij of zij heeft met de massage therapeut voorafgaand aan het krijgen van een massage.