Psychologische tests die worden gebruikt door personen met een handicap beoordelaars

Wanneer wordt getest voor arbeidsongeschiktheid, een psychologisch onderzoek is een belangrijk onderdeel van het totale proces van bepaling van het recht voor de diensten. In het algemeen, een grondige psychologische beoordeling voor dergelijke doeleinden bestaat uit tests die algemene intelligentie, geheugen, academisch niveau en emotionele toestand te meten. Hoewel de specifieke testen kan iets afwijken van de arts naar clinicus op basis van opleiding en referenties, er bestaat een gemeenschappelijke batterij van tests gebruikt om arbeidsongeschiktheid te bepalen.

Verstand

De twee meest voorkomende IQ-tests die worden gebruikt als onderdeel van een standaard psychologische batterij zijn de Stanford-Binet test en tests van de Wechsler Series. De Wechsler serie testen hebben de neiging om te worden gebruikt door een functiebeperking examinatoren, omdat ze zijn eenvoudig te beheren en af ​​te breken IQ in beheersbare delen. Met behulp van de Wechsler Adult Intelligence Scale, 3rd Edition, zal de examinator in staat zijn om een ​​volledige schaal IQ, een Verbaal IQ en een Visual IQ produceren. Dergelijke informatie is nuttig bij het bepalen van de terugkeer-naar-werk-status.

Geheugen

Geheugen testen is een ander belangrijk aspect van een evaluatie handicap. Zoals gezegd is de psycholoog David Wechsler creëerde een reeks tests die intelligentie te onderzoeken. Zijn serie bevat ook de populaire geheugentest De Wechsler Memory Scale, die visuele en verbale geheugen, evenals het korte termijn geheugen meet, ook wel werkgeheugen. Andere veel voorkomende geheugen maatregelen omvatten de Rey Auditieve Verbal Learning Test en de Korte Visual Memory Test.

Academische

Academische screening draagt ​​bij aan een evaluatie handicap, want het geeft informatie over een aanvrager lezen, spelling en wiskunde vaardigheden niveau. Een gemeenschappelijke academische screening tool is de Wide Range Prestatie Test. Deze test is relatief snel en geeft grade niveau en standaard score informatie met betrekking tot woord lezen, elementaire spelling en eenvoudige numerieke operaties.

Emotionele Status

Psychologische batterijen zijn voorzien van een grondige controle van de emotionele toestand. Een veel voorkomende maatregel is de zelfrapportage Minnesota Multiphasic Personality Inventory, 2e editie (MMPI-2), waarin verschillende aspecten van de persoonlijkheid en psychologische stabiliteit test. In zijn tekst op psychologisch onderzoek, psycholoog Gary Groth-Marnat beschrijft de MMPI-2 "de meest gebruikte klinische persoonlijkheid inventaris, met meer dan 10.000 gepubliceerd gevonden." Zo, dit populaire testen blijft een hoeksteen van een complete psychologische batterij.