Psychologische gevolgen van mishandeling Teenage Drug

Psychologische gevolgen van mishandeling Teenage Drug

Drugsmisbruik, terwijl het niet zo destructief als full-blown drugsverslaving, heeft ernstige gevolgen voor de tiener hersenen. Een tiener die misbruik maakt van drugs is het nemen van hen illegaal, of omdat de drug zelf illegaal is of omdat hij is met behulp van legale drugs op een illegale manier. Drugsverslaving begint als drugsgebruik en het kan veel van dezelfde gedrags- en psychologische problemen die oorzaken leiden tot verslaving.

Het nemen van risico

Een van de meest herkenbare psychologische effecten van drugsgebruik op de tieners is een toegenomen bereidheid om risico's te nemen, met name om drugs te gebruiken of tijdens het gebruik van drugs. Tieners die misbruik maken kan rijden terwijl de hoge, bezighouden met gevaarlijk seksueel gedrag, of stelen drugs of het geld om drugs te krijgen. Ze zijn waarschijnlijk ook meer kleine risico's die uit karakter kan zijn geweest voor hen voordat ze begon met het gebruik van drugs, zoals disrespecting autoriteit, spijbelen of zich op ongepaste wijze uitvoeren in het openbaar nemen.

Relaties

Tieners die misbruik maken van drugs zijn niet de volledige controle over zichzelf en hebben een objectief begrip van wat er gebeurt om hen niet te hebben. Dit kan leiden tot conflicten in hun relatie met hun ouders, belangrijke anderen en vrienden. Ze kunnen plotseling afzien van hun oude vrienden en vormen nieuwe vriendschappen, of geheel terug te trekken uit sociale contacten. Verhoogde geheimhouding en eisen voor privacy kan ook tekenen van drugsgebruik, maar ze konden net zo gemakkelijk normale gedrag van tieners zijn; ouders van geheimzinnige tieners moeten niet ongerust zijn, tenzij dit gedrag wordt vergezeld door andere psychologische waarschuwingsborden.

Moods

Vanwege de manier waarop geneesmiddelen inwerken op de hersenen, tieners die drugs gebruiken kunnen stemmingswisselingen of vertonen gedrag dat ongewoon zou zijn geweest voor hen vóór het drugsmisbruik hebben begon. Ze lijkt misschien onredelijk angstig, ongewoon somber, onvoorspelbaar boos, of gewoon lusteloos en ongeïnteresseerd. Zij kunnen ook de andere kant op slingeren en zijn onverklaarbare duizelig of hyperenergetic. De psychologische gevolgen van drugsmisbruik kan een of alle van deze emoties en een tiener die met behulp van medicijnen kunnen onvoorspelbaar slingeren van de ene toestand naar de andere te activeren.

Schande

Veel tieners met drugsmisbruik problemen zijn zich volledig bewust van de schade die ze aan het doen zijn om zichzelf en hun relaties, maar zijn niet in staat om te stoppen. Zij kunnen zich schamen of beschaamd van hun drugsgebruik. Dat gevoel van schaamte kan leiden tot meer geheimzinnig gedrag, terugtrekking van vrienden en familie, een verlies van zelfvertrouwen, een gebrek aan interesse in de dingen die ze voorheen genoten, depressie en zelfhaat. Vanwege de stand van de ontwikkeling van de tiener hersenen en het vertrouwen dat wordt geplaatst op de late adolescentie zelfvoorzienend zijn, kunnen kinderen en jongeren zijn van mening dat zij moet in staat zijn om een ​​drug gewoonte te doorbreken op hun eigen en hun onvermogen om dit te doen kan verpletteren hun zelfvertrouwen.