Psychologische effecten van eczeem

Eczeem is een huidaandoening die mensen uit alle lagen van het leven beïnvloedt. Ook al is het vrij gebruikelijk, heeft het nog tal van negatieve effecten op het leven van een persoon. Een diagnose van eczeem kan het moeilijk maken om deel te nemen aan activiteiten die u genieten en kunnen ertoe leiden dat u om te voelen geïsoleerd, die beide kunnen leiden tot psychische problemen zoals depressie.

Definitie

Eczeem is een ontsteking van de huid die extreem droge plekken die kunnen barsten en bloeden veroorzaakt. Deze gebieden kan veranderen in rode huiduitslag die jeuken en kan zelfs slijk of worden knapperig. Als chronisch, kan eczeem leiden tot verdikte delen van de huid die donkerbruin verschijnen. Vaak worden corticosteroïden en moisturizers gebruikt om opflakkeringen te beheersen en houden de huid gehydrateerd.

Eczeem bij kinderen

Eczeem kan verwoestende gevolgen hebben voor kinderen. Hoewel de uitslag zelf ongemakkelijk en kan ongelooflijk jeuken, is de psychologische gevolgen die optreden als gevolg van de toestand dat een blijvend effect hebben. Kinderen die worden gepest vanwege hun huiduitslag of omdat ze jeuken de hele tijd kan een klap voor hun zelfbeeld te nemen. Zulke kinderen kunnen raken ingetrokken en zelfs depressief, waardoor hun gedrag als volwassenen.

Eczeem bij volwassenen

Ook al volwassenen zijn beter uitgerust om te gaan met sociale druk, kan eczeem nog steeds ernstige psychische bijwerkingen veroorzaken. Volwassenen in het midden van een flare-up kan voorkomen dat sociale activiteiten of niet zo extravert op het werk. Patiënten kunnen niet verder in het personeelsbestand als gevolg van een gebrek aan vertrouwen, en ze niet in staat zijn deel te nemen aan of een romantische relatie te behouden voor de angst om fysiek intiem.

Gebrek aan slaap

Eczeem veroorzaakt verdere psychische problemen als gevolg van haar rol in het voorkomen van lijders aan het slapen. De intense jeuk kun je houden voor het grootste deel van de nacht, waardoor je lichamelijk en geestelijk uitgeput. Dit soort van chronische vermoeidheid kan dragen op je na verloop van tijd, waardoor je niet kan volbrengen dagelijkse taken voelen.

Verstoorde relaties

Gaan door een flare-up van eczeem kan relaties ernstig verstoren. Als u laesies die sijpelen of intens jeukende of lelijk, kan je lichamelijk contact met je partner te voorkomen. Dit kan leiden tot wrok en gevoelens van onthechting. Hoewel onbedoeld, veel met eczeem kan zoveel eigenwaarde zullen ze weg te duwen die ze houden, wat resulteert in gebroken relaties of een gebrek aan intimiteit te verliezen.