Prunes & Weight Loss

Het verliezen van gewicht is uitgegroeid tot een nationale obsessie. Dieet en lichaamsbeweging hebben twee van de trefwoorden geworden als het gaat om het bestrijden van de slag om de Ardennen. Afvallen op een gezonde manier vereist wel een paar variabelen. Een simpel ding dat mensen kunnen doen om hun kansen op het afstoten van die kilo's te verbeteren is om hun inname van pruimen te verhogen.

Gevoel van volheid

Pruimen zijn eigenlijk niets meer dan gedroogde pruimen. Ze zijn lekker en het lichaam met vele voordelen voor de gezondheid. Probeer het eten van pruimen na een maaltijd in plaats van dessert. Gedroogde pruimen zijn rijk aan vezels en zal een gevoel van volheid te bevorderen in je maag. De pruimen eigenlijk vertragen de snelheid waarmee het voedsel verlaat je maag, zodat je vol voor veel langere tijd zal voelen. Dit zal u tevreden te houden en snacken en overeten te voorkomen. Het houden van extra calorie├źn van passerende je lippen is essentieel in gewichtsverlies.

Vermindering van Cholesterol

Een andere manier die gedroogde pruimen kunnen helpen bevorderen gewichtsverlies is door het verminderen van uw cholesterol. Pruimen binden aan de galzuren dat cholesterol lossen en te verwijderen uit het lichaam in de vorm van ontlasting. Wanneer deze zuren worden met de lever moeten meer maken en dus verbruikt meer van cholesterol in het lichaam te doen. Het verminderen van cholesterol in het lichaam is zeer nuttig in de strijd tegen gewichtstoename.

Reguleert Blood Sugar

Prunes vertragen de snelheid waarmee voedsel de maag verlaat. Naast het gevoel van volheid dat men voelt door het eten van gedroogde pruimen, dit effect ook helpt reguleren van de bloedsuikerspiegel. Het voedsel verlaat de maag langzamer die ook de opname van glucose in de bloedstroom vertragen. Glucose is hoe suiker wordt vervoerd door het bloed. Dit is effectief voor mensen met Type 2 diabetes, dat verhoogt insulinegevoeligheid. Voor een niet-diabetische persoon, een stabiele bloedsuikerspiegel houdt de stofwisseling gestage die kunnen helpen bevorderen gewichtsverlies.

Reinigt de Colon

Pruimen zijn zeer rijk aan vezels. Ze helpen reinigen van de dikke darm en het lichaam ontdoen van gifstoffen.

Voedingswaarde van het Prune

Of u probeert om gewicht te verliezen of gewoon handhaven van een gezonde levensstijl, kan pruimen blijken te zijn gunstig. Gedroogde pruimen bevatten weinig verzadigde vetten, cholesterol en natrium. Ze zijn rijk aan vezels en vitamine A en B6. Een portie van vijf pruimen gewicht van ongeveer 38 gram geeft het lichaam meer dan 16 gram koolhydraten en 3 gram vezels. Dit alles wordt aan het lichaam zonder 1 gram vet.