Provera Side Effects

Provera is een medicijn uit medroxyprogesteronacetaat gebruikt om abnormale veranderingen in de menstruele cyclus van een vrouw, slaap apnea, premenstruele spanning en overgangsklachten corrigeren. De medicatie wordt ook gebruikt om te voorkomen abnormale groei van die plaats op het baarmoederslijmvlies gebruikers nog ontvangen oestrogeen vervangende therapie. Zoals bij de meeste hormonale geneesmiddelen, zijn er een aantal bijwerkingen geassocieerd met het gebruik.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Enkele veel voorkomende bijwerkingen zijn acne, misselijkheid, vlekkerige huid, toegenomen vermoeidheid, gevoelige borsten, verhoogde stroom van moedermelk, hoofdpijn, vasthouden van vocht, jeuk en verkleuring van de huid. Hoewel deze worden beschouwd als de meest voorkomende bijwerkingen geassocieerd met Provera, ze alleen gevolgen hebben voor een klein aantal gebruikers.

Ernstige bijwerkingen

Helaas zijn er ook een aantal ernstige bijwerkingen geassocieerd met gebruik van deze medicatie. Sommige van deze bijwerkingen zijn bloedstolsels, allergische reacties, netelroos, ademhalingsproblemen, bloedingen in tussen menstruele cycli, cervicale erosie, verhoogde haargroei, menstruatie veranderingen en gele verkleuring van de huid en de ogen. Deze bijwerkingen zijn ook zeer zeldzaam en laten een groot aantal gebruikers.

Belangrijke veiligheidsinformatie

Gebruik nooit Provera tijdens de eerste vier maanden van de zwangerschap omdat het ernstige aangeboren afwijkingen kan veroorzaken bij de ongeboren baby. Gebruik geen Provera als u lijdt aan een van de volgende aandoeningen: kanker van de geslachtsorganen of de borst, leverziekte, niet-gediagnosticeerde vaginale bloeden of als u een dode foetus die niet is verwijderd uit het lichaam. Als u ooit hebben ontwikkeld bloedstolsels in het verleden, is het sterk aanbevolen dat je niet nemen van deze medicatie.

Gebruik

Gebruik altijd deze medicatie precies zoals het was voorgeschreven door uw arts en nooit in doseringen groter dan wat er op het etiket. Provera wordt toegediend in de vorm van pillen en moet altijd worden genomen met een vol glas water. Deze medicatie kan worden ingenomen met of zonder voedsel en moet altijd uit de buurt van bronnen van vocht. Bewaren Provera bij kamertemperatuur voor het beste resultaat.

Waarschuwing

Als u een van de bovenstaande bijwerkingen ervaart, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts.

Als een overdosis wordt vermoed, contact op met het antigifcentrum en ga rechtstreeks naar de dichtstbijzijnde eerste hulp.

Provera is bedoeld om alleen de bovengenoemde kwalen te behandelen en mag nooit worden gebruikt voor een andere medische aandoening, tenzij uitdrukkelijk voorgeschreven door een arts.