Proton Therapy Straling Behandeling voor prostaatkanker

Proton Therapy Straling Behandeling voor prostaatkanker

Proton therapie is een vorm van stralingstherapie waarbij artsengebruik positief geladen deeltjes radioactieve behandeling van prostaatkanker. Met ingang van december 2009, zijn er drie-ziekenhuis op basis van protonentherapie centra in de VS: MD Anderson Cancer Center, Massachusetts General Hospital en Loma Linda University Medical Center. Inzicht protonentherapie bestraling voor prostaatkanker gaat het leren van de voordelen van protonentherapie evenals inzicht in hoe het verschilt van de traditionele straling therapieën.

Hoe het werkt

Omdat protonen doel en dood de DNA van een cel, de artsen begonnen met protonenstralen kankergezwellen, waar de "schurkenstaten" cellen vermenigvuldigen behandelen en te laten groeien op een abnormaal tarief. De geladen deeltjes in een proton beam doden kankercellen op het DNA-niveau, stoppen de groei en uiteindelijk stoppen van de kanker. De relatief grote massa van een proton betekent dat er weinig scatter flitst een straal toepassing een bepaald doel - waardoor artsen een meer nauwkeurige, gerichte gereedschap kankercellen dan andere vormen van bestraling werd.

Hoe het verschilt van andere straling therapieën

Het grootste verschil tussen proton therapie en andere, meer traditionele vormen van radiotherapie is het ontbreken van schade aan omringende weefsels. Omdat protonbundels zeer gericht, kunnen artsen een hogere dosering van de straling te gebruiken met het vertrouwen dat de straling dwalen zal geen invloed hebben op de omliggende organen of weefsels, zoals de blaas of het rectum. De levering methode - met behulp van een deeltjesversneller om de protonen een boost en vervolgens met behulp van magneten om ze te richten in het lichaam van de patiënt - is een ander verschil. Een derde belangrijk verschil bijwerkingen. Met geen straling verstrooien naar nabijgelegen weefsels, meestal patiënten niet de ervaring van de uitputting, pijn of misselijkheid die traditionele therapieën veroorzaken. Hoewel sommige patiënten ervaren wat warmte of roodheid, protonentherapie heeft weinig bijwerkingen.

Voordelen van Proton Therapy

Het belangrijkste voordeel van protonentherapie is nauwkeurigheid: Artsen hebben in een proton beam een ​​veel nauwkeuriger instrument om prostaatkanker te behandelen. Door de gerichte benadering kan artsen ook een hogere dosis straling om de kankercellen te doden zonder risico de omliggende weefsels, zoals het rectum of blaas. Proton therapie is non-invasief (dus geen snijden van het lichaam noodzakelijk), pijnloos en heeft een zeer laag risico van neveneffecten. Behandelingen vinden plaats op een poliklinische basis, voor de duur ongeveer twee minuten per keer gedurende een aantal weken. Proton therapie heeft geen invloed energie patiënt en vereist geen hersteltijd.