Proton behandeling voor borstkanker

Een van de meest voorkomende vormen van kanker bij vrouwen borstkanker. Een veelbelovende cursus die in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld is proton behandeling. Het begrijpen van de wetenschap en de protocollen van deze behandeling zal u toelaten om belangrijke beslissingen te nemen met betrekking tot uw ziekte.

Borstkanker

Borstkanker ontstaat in de binnenste laag van het borstkanaal. Abnormale cellen groeien en vullen holle ruimten, waarbij gezonde cellen. Omdat deze cellen sterven, kalkaanslag te vormen. Detecteerbaar met een mammogram, kan deze deposito's het eerste teken van kanker groeit in de borst zijn. Als de kanker steeds geavanceerder, zal de buitenste lagen van de kanalen vernietigen en verspreid in het bindweefsel (de vezelachtige gebied dat de borst samenbindt). Een massa, die door het bindweefsel, wordt gevoeld als een brok tijdens een examen. Zodra een knobbel vormt, zal de kanker verplaatsen naar de lymfeklieren en verder gehele lichaam.

Proton Therapy

Conventionele radiotherapie moet door gezond weefsel aan de kankercellen gebied te bereiken. Het kan alles op zijn pad, zoals bot en huid beschadigen. Protonstraling werkt met een meer gerichte en precieze lichtbundel. De mogelijkheid om dichterbij of precies op de tumor raken significant. Het heeft ook het voordeel van minder schadelijke uitgang doses. De uitgang dosis, genaamd Brags Extra, is de uitbarsting van energie die vrijkomt als de straling bereikt zijn piek, vermoedelijk op de tumorplaats. Bij oudere stijl straling, deze piek groter en schadelijk voor het lichaam. De precisie van protonentherapie zorgt voor de controle van Brags Peak. Het eindresultaat is een soort straling behandeling die schade gezond weefsel minder.

Procedure

Een patiënt bereiden onder go proton radiotherapie wordt eerst voorzien van een inrichting voor het doelgebied niet beweegt en dan een MRI een 3-D beeld van het tumorgebied creëren. Gedaan als een poliklinische procedure, zal de behandeling duren over het algemeen 5-7 weken.

De patiënt wordt voorbereid op de behandeling met laser websites en er alleen in de behandelkamer een computer de parameters van de straling met filters en geleiders vastgesteld uit de studie van de tumor. De levering van de protonenbundel alleen duurt ongeveer een minuut. Elke behandeling duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.

Side Effects

Bijwerkingen zijn vergelijkbaar met conventionele straling, maar op een aanzienlijk verlaagde. Ze zijn voorzien van tijdelijke haaruitval en een aantal huidreacties.

Lange-termijn effecten

De American Society for Therapeutische Radiologie en Oncologie gemeld tijdens zijn jaarlijkse vergadering in 2008 dat het gebruik van proton behandeling dan meer conventionele straling geleid tot een significante (drievoudige) vermindering van reoccurrences van maligniteiten (tumoren). Dit weerlegd speculatie dat deze therapie zou toenemen secundaire kankers.