Protocollen voor Speech Assessments

Protocollen voor Speech Assessments

Pathologen gebruiken verschillende protocollen voor spraak assessments om problemen met stemgebruik bepalen. Spraak problemen komen voort uit een aantal redenen en kunnen kinderen, volwassenen en senioren teisteren. Neus-en vocht problemen kan een persoon de toespraak van invloed zijn, zoals een handicap. Als internetcommunicatie blijft normaliseren, spraak zelfs invloed technologie. Uiteindelijk protocollen essentieel om alle spraak betreft.

Child Protocollen

Kinderen die moeite hebben met articulatie hebben, problemen met stotteren of lijden aan andere aandoeningen spraak kunnen profiteren van een professionele beoordeling. Volgens Cincinnati Children's Organization, spraak assessment protocollen in acht vocale resonantie, controleer tonsillen zwelling en hoe goed zuurstof gaat door de neus. Kinderen worden zelfs gevraagd op de koptelefoon te zetten en spreek in de computer microfoons zodat pathologen kan het uitvoeren van een "nasometric" beoordeling. Een nasale evaluatie meet vocale geluiden uit de mond en de neus op hetzelfde moment. Deze evaluatie kan helpen pathologen bepalen ademhaling, dat is een belangrijke oorzaak van de slechte spraak.

Disability Protocollen

Gehandicapten hebben vaak last van een slechte spraak. Diverse toespraak evaluaties kunnen pathologen helpen bij het helpen van gehandicapte patiƫnten te verbeteren vocale patronen. Gespleten gehemelte-stoornis is een chief voorbeeld. Pathologen beginnen met het onderzoek van de mondholte functies. Volgens de Universiteit van Buffalo, deze functies omvatten, maar zijn niet beperkt tot: lippen, tanden, tong, strottenhoofd en de harde en zachte gehemelte. Dit onderzoek helpt bij problemen met de hyper-nasaliteit en medeklinker uitspraak te bepalen. Rhinomanometry taxaties vaak het gevolg van deze onderzoeken. Deze evaluatie beoordeelt de luchtdruk en de stroom als toespraak vindt plaats om pathologen te helpen bij opleiding gespleten gehemelte-lijders hoe vocale toon evenwicht.

Radio Speech Protocollen

Internet speech beoordelingen worden steeds belangrijker als digitale communicatie blijft groeien. Assessment voor luchtverkeersleiders zijn een goed voorbeeld van professionals die via radiotechnologie communiceren, volgens de Federal Aviation Commissie. Verstaanbaarheid protocollen zijn van vitaal belang om ervoor te zorgen radiotoespraak is glashelder. Deze protocollen onderzoeken ontvanger reactie vertragingen en hoe niet-gecomprimeerde audio-overdracht van de ene radio naar de andere. Radiotoespraak assessment protocollen worden steeds nog relevanter als analoog naar digitaal signaal overgangen blijven ontwikkelen.