Prostatitis behandeling thuis

Prostatitis is medisch gedefinieerd als een ontsteking van de prostaat, die net onder de blaas. Prostatitis wordt veroorzaakt door zwelling van de klier, die de stroming van urine uit de blaas kan remmen door de urethra. Het behandelen van aanvallen van prostatitis in huis is ideaal voor mensen die regelmatig geconfronteerd wordt met bacteriële infecties, hoewel elke zaak die niet binnen twee tot drie dagen wordt opgelost door een gekwalificeerde arts moet worden aangepakt.

Controle van de symptomen

Verlichting van pijn is meestal bovenste op de hoofden van de meeste mensen die lijden aan een aanval van prostatitis. Het nemen van een warm bad kan helpen enige verlichting. Nonprescription pijnstillers zoals paracetamol of een NSAID (niet-steroïde anti-inflammatoir geneesmiddel) zoals aspirine en ibuprofen kunnen ook enige verlichting.

Dieet

Kies voedingsmiddelen rijk aan vezels, zoals groenten en volkoren brood als ze last hebben van een aanval van prostatitis tot eliminatie gemakkelijker te maken op je. Blijf gehydrateerd en drink veel water. Sommige vinden verlichting door het drinken van cranberrysap ook.

Herbal Behandelingen

Veel mensen profiteren van de kruiden-behandelingen, zoals het gebruik van Saw Palmetto en bee pollen extract, goldenseal en lycopeen. Dergelijke kruiden kan worden gevonden in capsule of pil vorm op lokaal drug of natuurlijke reformwinkels en moeten worden genomen volgens de aanwijzingen op de fles. Praat met uw arts over de kruiden-supplementen, vooral als je op andere medicijnen, zoals interacties kunnen optreden.