Prostatitis Behandeling Richtlijnen

Prostatitis is een ontsteking van de prostaat. Het veroorzaakt pijnlijke en moeilijke plassen en pijn in de lies. De ontsteking kan worden veroorzaakt door een bacteriële infectie, verwonding, immuunstoornis, zenuwstelselaandoening of psychologische noodsituaties.

Symptomen

Voorkomende symptomen van prostatitis omvatten branderig of aarzeling bij het plassen, frequent of dringend plassen, pijn in het gebied tussen de penis en anus, pijn in de penis of testikels, pijn in de onderrug of lies en pijnlijke ejaculaties. Koorts, rillingen en misselijkheid kan begeleiden bepaalde prostatitis zoals acute bacteriële prostatitis.

Diagnose

Uw arts zal eerst uitsluiten van andere aandoeningen die verantwoordelijk is voor uw symptomen kunnen zijn. Hij zal dan het uitvoeren van een lichamelijk onderzoek en heeft u een vragenlijst in te vullen. Dit formulier heeft u de pijn en andere symptomen volgens hun graad van ongemak geven. Een rectaal onderzoek zal uitwijzen of de prostaat is mals en vergroot. Urine en sperma monsters kunnen worden genomen om de witte bloedcellen te onderzoeken en te controleren op bacteriën.

Behandeling

Bacteriële prostatitis wordt behandeld met antibiotica. Als de infectie ernstig is, kunt u worden opgenomen in een ziekenhuis, zodat medicijn intraveneus kan worden toegediend. Na het verlaten van het ziekenhuis, zijn orale antibiotica genomen gedurende enkele weken. Chronische bacteriële prostatitis wordt behandeld met antibiotica gedurende meerdere maanden behandeling moet herhaald infectie voordoet. Prostatitis die niet wordt veroorzaakt door bacteriële infectie is moeilijker te behandelen. Alfa-blokkers, zoals Cardura, ontspannen de blaashals en helpen met moeilijke plassen. Pijnstillers zoals Advil en aspirine de pijn verlichten. Antidepressiva kunnen worden voorgeschreven om u te helpen ontspannen, die pijn kunnen verlichten. Fysiotherapie kan de symptomen verlichten.

Andere behandelingen

Weken in een warm bad of een zitbad. Beperk alcohol, cafeïne, kruidig ​​en zure voedingsmiddelen die de symptomen kunnen verergeren. Zitten op een kussen of een opblaasbaar kussen en te voorkomen dat zittend op de fiets zetels, waarvan de prostaat kunnen verwonden. Acupunctuur en biofeedback behandelingen kunnen worden overwogen wanneer andere behandelingen falen.