Prostaatkanker Waarschuwingssymptomen

Prostaatkanker Waarschuwingssymptomen

Volgens de Stichting prostaatkanker, prostaatkanker treft 1 op de 6 mannen in de Verenigde Staten. Zoals vele andere vormen van kanker, hebben de symptomen meestal niet verschijnen totdat de ziekte een ernstig stadium. Aangezien veel van de tekenen van prostaatkanker zijn ook geassocieerd met goedaardige vergroting van de prostaat, zal uw arts moeten onderzoeken om de oorzaak van uw klachten te bepalen uit te voeren.

Vaak moeten plassen

Een frequente aandrang om te plassen is een van de tekenen van prostaatkanker. De Prostaat Cancer Foundation, of PCF, heeft geconstateerd dat dit symptoom is het meest gebruikelijk in de nacht, als de prostaat drukt tegen de blaas of de urinebuis.

Andere problemen met plassen

Naast een frequente aandrang tot urineren, mannen met prostaatkanker hebben meestal problemen met het opstarten van de stroom van urine volgens de PCF. De stroom van urine kan ook erg zwak, en je kan pijn tijdens het urineren.

Erectiestoornissen

Prostaatkanker kan ook invloed hebben op uw vermogen om te starten en te behouden van een erectie.

Bloed in de urine

Volgens de Mayo Clinic, een andere veel voorkomende symptoom van prostaatkanker is bloed in de urine, die bekend staat als hematurie. Blood kunnen ook in sperma en kan samengaan met pijnlijke ejaculatie.

Pijn en Stijfheid

Prostate kanker kan ook leiden tot hevige pijn die uitstraalt door de onderrug. Volgens de National Institutes of Health, rugpijn die komt op zeer snel moeten worden gecontroleerd door een arts. Het kan een waarschuwing symptoom van agressieve prostaatkanker.