Prostaatkanker genezen tarieven

Volgens de Mayo Clinic, de prostaat is een klier die mannelijk zaadvloeistof produceert. Helaas is het gevoelig voor de ontwikkeling van kanker. Ongeveer een op de zes mannen zal prostaatkanker, die een dodelijke ziekte kan ontwikkelen. Gelukkig is het de neiging langzaam groeiende te zijn, dus het is te genezen als vroeg ontdekt. Het National Cancer Institute zegt vooruitgang in de behandeling worden voortgezet, waardoor genezingspercentage gestaag toeneemt.

Tarieven

Volgens de NCI, zijn 220.000 mannen in de Verenigde Staten gediagnosticeerd met prostaatkanker elk jaar en 28.000 daarvan zullen sterven vanwege de ziekte. De National Institutes of Health zegt dat de totale hardingssnelheid prostaatkanker 99,7 procent, wat betekent dat ze overleven ten minste vijf jaar. Uiteraard is de kans op overleven worden beïnvloed door het stadium waarin de kanker ontdekt. De NIH zegt dat kanker die niet heeft verspreid heeft een 100 procent genezen tarief. Als het buiten de prostaat is bewogen, kan de hardingssnelheid zo laag als 30,6 procent, afhankelijk van de omvang van het probleem.

Time Frame

De genezing tarief voor prostaatkanker is gestaag toegenomen door de jaren heen. De NCI zegt de totale genezing tarief voor prostaatkanker in het midden van de jaren 1970 was 69 procent, vergeleken met de huidige 99,7 procent tarief.

Factoren

Een van de belangrijkste factoren voor deze toegenomen succes in de behandeling van de ziekte is de ontwikkeling van de PSA bloedtest, een examen ontwikkeld in de jaren 1980 dat een bepaald eiwit die vaak verhoogd bij mannen met prostaatkanker meet. De NCI zegt de test helpt artsen de diagnose 90 procent van de prostaat kanker in een vroeg stadium, wanneer ze het meest te genezen. Vooruitgang in de chemotherapie, chirurgie en andere behandelingen zijn ook helpen genezen tarieven te verhogen.

Overwegingen

Niet alle mensen hebben dezelfde genezing tarief voor prostaatkanker. Blanke mannen hebben de neiging om een ​​veel betere kans om te overleven dan Afro-Amerikaanse mannen hebben. Over het algemeen, Afro-Amerikanen hebben het laagste percentage genezen van welke etniciteit. Volgens de NCI, ze zijn twee keer zoveel kans om te overlijden aan deze vorm van kanker als mannen in andere ethiek groepen. Echter, de NIH zegt dat ze nog steeds een totale genezing tarief van 96,5 procent.

Overwegingen

Omdat prostaatkanker groeit zo langzaam, de Mayo Clinic zegt dat veel mannen hebben geen behandeling nodig. Te beslissen of om te proberen om de ziekte te genezen is afhankelijk van de man leeftijd. In sommige oudere mannen, kan de mogelijke bijwerkingen van de behandeling opwegen tegen de voordelen. Dit geldt vooral mannen met slechte algemene gezondheid die niet goed reageren op behandeling. Volgens de Mayo Clinic, veel oudere mannen met prostaatkanker leven vanuit een natuurlijke levensduur zonder ooit het verspreiden of leiden tot andere gezondheidsproblemen.