Prostaat Straling Vs. Chirurgie

Prostaatkanker kan dodelijk zijn indien het niet in de vroege stadia gedetecteerd. Deze vorm van kanker gewoonlijk niet gedetecteerd in de vroegste stadia omdat het geen symptomen die onmiddellijk worden opgemerkt hebben. De patiënten met prostaatkanker een veel betere overleving als het wordt gedetecteerd in fase 1 of fase 2 van de ziekte. Bestraling of chirurgie zijn de behandelingen voor deze kwaal.

Feiten:

Een prostaat-specifiek antigeen (PSA)-test, dat is een eenvoudige bloedtest, of een digitale rectale examen zal prostaatkanker op te sporen in de vroegste stadia. Als de ziekte in fase 3 of hoger, de symptomen zijn bloed in sperma of urine, urine tekenen van urgentie en verminderde stromen, zwelling in de benen of pijn in het bekken en duidelijk zal zijn.

Betekenis:

De enige remedie voor prostaatkanker is om de tumor te verwijderen of te krimpen tot het verdwijnt, zowel via bestraling of een operatie voordat de kanker is uitgezaaid naar andere organen.

Functie:

Het is voor iemand met symptomen van prostaatkanker raadpleging en behandeling onmiddellijk. Reguliere jaarlijkse check-ups met uw arts zal deze ziekte in het vroegste stadium te detecteren door middel van eenvoudige routine testen die zeer goedkoop zijn. Wanneer ontdekt en behandeling nodig is, zijn er opties om uit te kiezen, zowel in radiotherapie en ook een operatie.

Kenmerken:

Prostate bestralingstherapie kan op twee manieren. Brachytheraphy het invoegen kleine zaden van radioactieve moleculen in de prostaat door middel van een spuit. De zaden blijft radioactieve elementen los in het weefsel ongeveer drie maanden. Dit resulteert in het doden van het geïnfecteerde weefsel en maakt nieuwe gezonde weefselgroei. Deze methode is vrijwel pijnloos en anesthesie is niet noodzakelijk. Radiotherapie kan ook extern worden toegediend. Dit proces omvat zeven tot acht weken van de sessies en wordt aanbevolen voor de latere stadia van prostaatkanker. Dit proces is 100 procent pijn-vrij en vereist geen verdoving. Operatie wordt uitgevoerd onder algemene verdoving of sedatie en een spinale anesthesie. Een incisie wordt gemaakt van de buik om de bekken en de prostaat en geïnfecteerde omgevende weefsel verwijderd. Dit kan gebeuren als open chirurgie of kan worden uitgevoerd als een minder invasieve laparoscopische chirurgie. Het betreft alleen een paar kleine insnijdingen met lange medische hulpmiddelen en een kleine camera geplaatst om dezelfde resultaten te bereiken. De nieuwste vorm van prostaatkanker chirurgie is een robot procedure waarbij de chirurg verbindt de medische instrumenten en camera en een computer, zodat de robot de werkelijke incisies en procedures doen zijn.

Overwegingen:

Alle vormen van prostaatkanker behandeling dezelfde bijwerkingen die mogelijk urine-incontinentie en impotentie zijn. Patiënten ouder dan 70 hebben een grotere kans op het ervaren van deze. De hersteltijd van de behandelingen variëren sterk. Straling kan worden uitgevoerd als een poliklinische behandeling met geen wachttijd. Laparoscopische chirurgie minder stilstand dan open chirurgie vanwege de kleine incisies en niet met algemene anesthesie. Open prostatectomie operatie heeft de langste hersteltijd van een verblijf in het ziekenhuis voor ongeveer drie dagen later en drie tot vijf weken alvorens terug te keren naar het werk.