Propolene & Weight Loss


Propolene is een afslankmiddel ontwikkeld door het bedrijf Obesity Research. Vernoemd naar een handelsmerk fiber genoemd Propol, Obesity Research beweert dat Propolene werkt door zich te binden aan het vet dat je consumeert zodat het vet wordt verhinderd, wordt verteerd. Het bedrijf claimt het bindingsproces veroorzaakt een toegenomen gevoel van volheid, wat leidt tot minder eten.

Ingrediënten

Propolene is samengesteld uit Propol, die Obesity Research claimt 100 procent voedingsvezels. Het werkzame bestanddeel van Propol is glucomannan, die in en uit het konjac wortel.

Geschiedenis

Propol eerste geworden van belang in het westen in 1984 na een studie ging over de effecten van glucomannaan bij het beheersen van cholesterol. De studie van 1984, afgezien van de conclusie dat glucomannaan effectief in het verlagen van cholesterol was, merkte gewichtsreductie in de mensen die betrokken zijn bij het onderzoek. Eerder heeft de konjac wortel die glucomannaan is afgeleid van zijn gebruikt in Japan om low-calorie-Japanse Shirataki maken.

Functie

Glucomannan wordt geclassificeerd als een super-oplosbare polysaccharide. Eén gram kan oplopen absorberen 200 ml water. Terwijl Obesity Research concludeert dat Glucomannan bindt aan vetmoleculen voorkomen dat ze worden geabsorbeerd door het lichaam. In werkelijkheid, glucomannan opzwelt in aanwezigheid van vloeistoffen en verhindert absorptie van voedingsstoffen als ze door de darmen.

Effecten

Obesity Research heeft geen bijwerkingen voor het gebruik van Propolene lijst. WebMD vermeldt dat glucomannan, het werkzame bestanddeel in Propolene, is verboden in verscheidene landen door een hoge incidentie van gastro-intestinale obstructie. Australië heeft het product verboden wegens het gevaar van verstikking in de drug zwelling in de slokdarm. WebMD staat ook dat voorzichtigheid moet worden gebruikt als een persoon heeft diabetes.

Overwegingen

Propolene niet is onderworpen aan vele studies in de Verenigde Staten, noch heeft de FDA goedgekeurd Propolene. Echter, een studie in 2008 over de effecten van glucomannan in hulp in gewichtsverlies geeft aan dat het bruikbaar voor het bestrijden cholesterol, maar niet in het bevorderen van gewichtsverlies.