Prognose voor Knee heroperaties

Prognose voor Knee heroperaties

Knie heroperatie is een vervanging procedure die wordt uitgevoerd op patiënten die al een prothese ingebracht in hun knie hebben gehad. Meestal mensen die een knievervangende operatie hoeft niet te krijgen hun prothese vervangen, maar meer patiënten worden steeds knie heroperaties dan in het verleden.

Statistieken

Ongeveer een op de 10 patiënten hebben kunstmatige kniegewrichten die niet binnen 10 jaar na het ondergaan van een totale knievervangende operatie, volgens een artikel van Dr Gerard Engh voor de Anderson Orthopedic Research Institute.

Prognose

Na de operatie, patiënten zijn meestal in staat om een ​​aantal activiteiten die ze deden voor de operatie uit te voeren, zoals wandelen, fietsen en zwemmen. Ze kan nodig zijn om activiteiten die hun prothese zou kunnen schaden, zoals hardlopen, tillen van zware voorwerpen en klimmen te voorkomen, volgens de heup en knie Institute.

Significantie

Een arts vervangt meestal prothese van een patiënt, omdat het kunstgewricht ofwel raakt los of gebroken, vaak als gevolg van lichamelijke activiteit of een ontsteking.

Beschrijving

Tijdens knie heroperaties, een arts verwijdert de prothese; herontwerpt het bovenbeen en onderbeen, soms met behulp van bot enten, en zet in een nieuwe gecementeerde of ongecementeerde prothese. Patiënten hebben gewoonlijk twee procedures te krijgen prothese vervangen ondergaan, volgens de Encyclopedia of Surgery.

Gevaren

Patiënten die knie heroperatie ondergaan hebben een verhoogd risico op diepveneuze trombose, myositis ossificans, een infectie, een heterotope been, veranderingen in de lengte van de benen, longontsteking en problemen op het gebied van de chirurgische incisie.

Nazorg

Knie heroperaties lukt meestal beter als de patiënten, vooral ouderen, gebruik maken van een rollator of krukken en doe fysio-en ergotherapie oefeningen na de operatie.