Professional Nursing Ethics

De ethiek van professionele verpleegkundige centrum aan de zorg voor de patiënt. De verpleegkundige, in de ethische praktijk, ontwikkelt een relatie met de patiënt. Deze praktijk vormt een aanvulling op de ethiek en de daaropvolgende acties van de artsen, waarvan de ethiek zich richten op de behandeling van de ziekte of aandoening van de patiënt, volgens Joyce en Henry Thompson in de "Professional Ethics in de verpleegkunde." Omdat de verpleegkundige werkt met de gezondheidszorg team, onder leiding van de arts, maar ook de patiënt, moet verpleegkundige ethiek een dynamisch element bevatten.

Geschiedenis

De American Nurses Association (ANA), samen met vele andere gezondheidszorg organisaties, aanvaardt de "Nightingale Pledge" als de basis voor de moderne professionele verpleegkundige ethiek. Lystra E. Gretter, samen met een comité voor de Farrand Training School voor Verpleegkundigen, componeerde de belofte in 1893 ter ere van de verpleging pionier Florence Nightingale (1820-1910) .Gretter op basis van de belofte los op de "Eed van Hippocrates", genomen door artsen. Scholen voor verpleegkunde gemakkelijk nam de belofte, en studenten die op het gebied van professionele verpleegkundige het reciteerde. Het pand bevat vier beloften met betrekking tot de verschillende aspecten van het leven van de verpleegkundige: een pure leven te leiden en te oefenen trouw, niet tot schadelijke medicijnen toe te dienen, te behouden en te verheffen het beroep en aan de arts te helpen en worden besteed de zorg voor de patiënt. In de loop der jaren is de traditionele recitatie van de belofte een deel van zijn bekendheid verloren, maar de belofte blijft een geliefde stukje van de verpleging geschiedenis.

Identificatie

Vandaag, ANA volgt een uitgebreide "Code of Ethics", die negen erkende artikelen vanaf 2010. Foundational bevat deze artikelen zijn de waardigheid en de verzorging van de patiënt en de bevordering en verbetering van de gezondheidszorg. Volgens ANA, de "code" heeft drie belangrijke doelen: Het geeft een beknopt overzicht van de ethische verplichtingen en plichten van elke individu die het beroep van verpleegkundige, nonnegotiable ethische standaard van het beroep en een uiting van eigen begrip van haar inzet voor de samenleving verpleging's betreedt .

Functies

In "Advanced Nursing Practice," Mariah Snyder en Michaelene Mirr staat dat professionele verpleegkundige praktijk richt zich op vier hoeksteen ethische principes: autonomie, weldadigheid, nonmaleficence en rechtvaardigheid. Volgens Joanne Hickey, Ruth Oimette en Sandra Vengomi in "Advanced Nursing Practice," deze ethische principes kunnen omvatten belangenbehartiging, loyaliteit, zorg / geven, medeleven en de menselijke waardigheid. Deze ethische principes vertegenwoordigen praktisch, professioneel toepassing uitbreidingen op de ANA "code."

Functie

In de professionele verpleegkundige praktijk, een bewust gekozen ethisch kader, adequaat toegepast, kan de effectiviteit van de verpleegkundige en andere gezondheidszorg personeel, vergemakkelijken door middel van een assistent "template" voor het verzamelen van gegevens die ondersteunt "reflectief denken", aldus Snyder en Mirr . Ethische kaders helpen de verpleegkundige bij de besluitvorming en de identificatie van verschillende vergemakkelijken, vaak tegenstrijdige vraagstukken.

Voordelen

Een goed gedefinieerde ethisch kader kan de verpleegkundige helpen bij een relatie met de patiënt. Verpleegkundigen moeten een filosofie van de zorg die de ethische en morele principes, evenals zorgzame gedrag omvat behouden, aldus Hickey, Oimette en Venegomi. Ethische kaders helpen de verpleegkundige verzoenen juridische en ethische eisen met zorg en compassie voor de patiënt.