Proef behandeling plannen voor Family Therapy

Gezinstherapie kan in de vorm van paren counseling of hele gezinstherapie, waarbij ouders, kinderen en, in sommige gevallen, uitgebreide familie. De brede doelen zijn het leren om te communiceren, te beheren conflict en het verbeteren van de familie dynamiek. De behandeling plannen zijn allemaal gericht op de grote doelstellingen, alsmede naar het helpen van de therapeut te begrijpen en te ontdekken problemen in de familiale structuur.

Tracking

Tracking is een vorm van behandeling om de therapeut voorzien van een beter begrip van de familiedynamiek. Deze behandeling methode werd in 1981 ontwikkeld door Fishman en Minuchin en wordt voornamelijk gebruikt door therapeuten die structurele gezinstherapie benadrukken. Structurele gezinstherapie ziet het gezin als onderdeel van een subset van een grotere maatschappelijk systeem. De focus ligt op het ontwikkelen van de stabiliteit en het managen van verandering.

Tracking gaat vertellen familie verhalen naar een therapeut, die brengt de verhalen achter elkaar om te begrijpen hoe de gebeurtenissen hebben geleid tot de familie vorm te geven. Dit kan helpen om probleemgebieden te identificeren en therapeuten een beter begrip van die gedragspatronen moeten worden veranderd krijgen.

Familie Sculpting

Duhl, Duhl en Kantor ontwikkeld familie beeldhouwen in 1973. Deze behandeling methode richt zich op de fysieke organisatie van het gezin. Tijdens familie beeldhouwen, vraagt ​​de therapeut de familieleden tot diagram of regelen van de familieleden op basis van hun relatie tot elkaar. In tegenstelling tot het volgen, die zich baseert op verbale signalen, familie beeldhouwen is non-verbaal en het gaat om een ​​visueel schema. Deze vorm van therapie kan erg handig zijn bij het werken met kinderen en jongeren, die niet de woordenschat om hun begrip van de familie dynamiek volledig te uiten kan hebben.

Reframing

Reframing, in 1986 ontwikkeld door Fredman en Sherman, richt zich niet op het identificeren van onderliggende problemen, maar over het omgaan met al duidelijk problemen. Therapeuten gebruik van deze behandelmethode dringen familieleden om problemen of meningsverschillen te bekijken vanuit een andere mindset. Bijvoorbeeld kan een ouder zeurende een kind ook worden gezien als zorg voor het kind welzijn. Door opnieuw te categoriseren uitzicht conflicten de weg familielid, familie therapeuten streven om te helpen bepaalde negatief gekenmerkt gedrag geworden positieven binnen de familie dynamiek.