Problemen Wth Nexium

Nexium is een recept geneesmiddel dat onder vuur in 2007 voor zijn vermoedelijke link naar hartproblemen kwam. Het heeft een bereik van bijwerkingen waarbij het maagdarmkanaal dat zo frustrerend als de ziekte het geneesmiddel wordt voorgeschreven voor de behandeling kunnen zijn.

Identificatie

Nexium is een paarse pil voorgeschreven om zure reflux ziekte te behandelen en te genezen schade aan de slokdarm wordt veroorzaakt door maagzuur. (PurplePill.com)

Effecten

Nexium kan leiden tot hoofdpijn, diarree, buikpijn, constipatie, gas, en een droge mond. In meer ernstige gevallen kan het de maag, keel en pijn op de borst (NexiumResearch.com) veroorzaken.

Overwegingen

Nexium kan interageren of werken niet goed indien genomen met andere geneesmiddelen, zoals een geneesmiddel dat een bepaalde pH in de maag nodig omdat Nexium verandert het gedrag van maagzuur.

Theorie├źn en speculaties

In 2007, het lopende onderzoek over Nexium gesuggereerd dat het gebruik van het geneesmiddel werd verbonden met hartaanvallen, hartfalen, en hart-gerelateerde plotselinge dood. De FDA werd op de hoogte van het onderzoek en een eigen onderzoek uitgevoerd.

Expert Insight

De FDA vond dat het gebruik van Nexium had geen nauwe band met hartproblemen en dat het er 'niet geloven dat zorgverleners of pati├źnten ofwel hun voorschrijfgedrag of het gebruik van deze producten op dit moment zou moeten veranderen "(FDA: Nexium).