Problemen met zwanger worden

Problemen met zwanger worden

Voor veel koppels, om zwanger te worden is gewoon een kwestie van te beslissen dat het tijd is en het stopzetten van het gebruik van anticonceptie. Voor sommige paren, hoewel, concipiëren kan een echte strijd. Dit kan invloed hebben personen en hun relatie met elkaar. Vrouwen verwachten dat ze zwanger kunt worden, omdat "het is wat vrouwen doen." Men verwacht dat ze hun partners te impregneren, omdat "het is wat de mensen doen." Wanneer niet alles volgens plan, kunnen koppels worden emotioneel en fysiek afgevoerd. De individuen kunnen zichzelf de schuld, het ontwikkelen van een sterk gevoel van schuld, of ze kunnen elkaar de schuld, wat resulteert in wrok. Om deze problemen te vermijden, is het belangrijk te begrijpen vanaf het begin dat zwanger is een ingewikkeld proces dat verschillende processen moet samenvallen. Als een kleine stap wordt overgeslagen, zal de conceptie niet gebeuren. Alles, van de leeftijd om stress aan lichamelijke activiteit kan een koppel het vermogen om zwanger te beïnvloeden.

Mensen

Volgens de American Society for Reproductive Medicine, kan de man worden gesteld uitsluitend verantwoordelijk voor problemen bedenken in ongeveer een derde van de gevallen onvruchtbaarheid. Hoewel leeftijd niet belangrijk factor voor mannen als voor vrouwen, gezien het feit dat zwangerschap vereist aanzienlijk minder fysieke inspanning van een menselijk lichaam. Echter, steeds meer bewijzen suggereren dat mannen beginnen met het verliezen van hun vruchtbaarheid op circa 35 jaar als gevolg van de zwakkere, minder mobiele sperma. De American Society for Reproductive Medicine meldt dat "bevruchting tarieven zijn meestal meer dan 60 procent voor mannen onder de 39, maar voor mensen boven die leeftijd, de prijzen dalen tot iets meer dan de helft." Daarnaast kan roken en overmatig alcoholgebruik een negatieve invloed op de mannelijke vruchtbaarheid hebben. Grotendeels mannelijke factoren zijn moeilijker te identificeren dan vrouwelijke factoren. Deze kunnen problemen met sperma of bepaalde anatomische problemen zijn.

Spermatogene Disorder

Spermatogene (of sperma) aandoening is een belangrijke oorzaak van mannelijke vruchtbaarheidsproblemen. Dit geldt ook voor tekortkomingen met betrekking tot: het aantal zaadcellen (het totaal aantal zaadcellen vrijkomen bij elke ejaculatie), beweeglijkheid van de zaadcellen (het aantal zaadcellen met het vermogen om te bewegen en de kwaliteit van die beweging), en sperma volume (het werkelijke bedrag van sperma de man produceert). Terwijl zaadcellen belangrijk, is het waarschijnlijk dat het vermogen van deze zaadcellen effectief bewegen is de belangrijkste factor bij het bepalen of pogingen tot bevruchting zal slagen. Als u een laag aantal zaadcellen, maar van hoge kwaliteit, mobiele sperma, heb je een goede kans op het impregneren van uw partner. Factoren die bijdragen aan sperma stoornis onder een vergroting van de aderen die de testes, leeftijd, hormoonproblemen, immuunstoornissen, SOA, kankerbehandeling en genetische afwijkingen afvoer. Semen analyses uitgevoerd over een paar maanden kan helpen bepalen of spermatogene stoornis is een probleem.

Anatomische Issues in Mannen

Er zijn een paar anatomische kwesties die de vruchtbaarheid van een man kan beïnvloeden. Een van de meest voorkomende en herkenbaar fout wordt scrotum variococele. De variococele is een spatader rond een testikel met de potentie om de productie van zaadcellen belemmeren door het verhogen van de temperatuur van de testikel's. Dit gebeurt meestal op de linker zijde of aan beide zijden tegelijk. Een ander mogelijk probleem is retrograde ejaculatie, dat is wanneer ejaculaat met stroom terug naar de blaas in plaats van naar voren uit de penis te wijten aan een probleem met de sluitspier (een ringvormige spier die de stroom van sperma en urine tussen de urinebuis en de blaas regelt door aanbestedende, het verzenden van het sperma naar buiten). Dit voorkomt natuurlijk ejaculaat uit maken van het in de vagina van de vrouw, dus verijdelen conceptie. Retrograde ejaculatie kan een complicatie van diabetes, een bijwerking van bepaalde medicijnen, of berusten op trans-urethrale resectie van de prostaat (om prostaatkanker te behandelen). Een niet-ingedaalde testikel is er een die er niet in geslaagd zich van zijn oorspronkelijke positie in de buik om de beoogde positie in het scrotum. Dit voorkomt de zaadbal van normaal functioneren, wat betekent dat het niet sperma en, beurtelings, belemmert conceptie.

Een andere mogelijkheid is dat de rudimentaire darmkanaal (de buis waardoor ejaculaat reizen) is verstopt raken door enkele misvorming, waardoor effectief ejaculatie. Obstructie van de rudimentaire darmkanaal kan een aangeboren afwijking zijn of kan het gevolg zijn van een ongeval of een vasectomie te zijn. Tenslotte kunnen soa of andere infecties en ontstekingen in schade aan structuren die spermatozoën overbrengen door de voortplantingsorganen.

Vrouwen

Het lichaam van vrouwen enorm complex met betrekking tot de vruchtbaarheid. De menstruele cyclus en de hormonale schommelingen die daarmee gepaard gaan betekenen een aantal kleine, behandelbare aandoeningen kunnen conceptie remmen. Een verscheidenheid aan kwesties in verband met levensstijl kan verder invloed hebben deze hormoon schommelingen. Bovendien factoren in verband met de baarmoeder vaak problematisch, omdat ze kunnen voorkomen ei implanteren in de baarmoederwand.

Lifestyle Factors

Allereerst leeftijd speelt een belangrijke rol bij vrouwelijke vruchtbaarheid. Zodra een vrouw heeft bereikt 35, zijn haar kansen op natuurlijke wijze zwanger te sterk verlaagd. Dit is niet om te zeggen dat het onmogelijk is. Het is niet duidelijk. Echter, als je ouder bent dan 35 en problemen concipiëren, moet u uw arts om advies vragen. Vrouwen met extreem hoge of lage body mass kan ook moeite hebben met het bedenken, voornamelijk als gevolg van verstoring van de menstruatiecyclus. Het eten van een geschikte hoeveelheid vitamine-rijke voedingsmiddelen kunnen het verschil tussen zwangerschap en onvruchtbaarheid. In dezelfde geest, het nuttigen van alcohol en roken zijn beide belemmeringen voor de conceptie.

Ovulatie / menstruatie problemen

Volgens vruchtbaarheid Levenslijnen, ongeveer 25 procent van onvruchtbare vrouwen ovulatie problemen. Dit komt omdat de ovariële cyclus is zwaar genuanceerd zo klein veranderingen kan stoppen eisprong. Deze problemen kunnen meestal worden toegeschreven aan hormonale onevenwichtigheden, die kunnen voortvloeien uit een aanzienlijke gewichtsbesparing schommelingen. Dit kan doorgaans goed met medicijnen worden behandeld.

Anatomische Issues in Women

Er zijn een aantal anatomische problemen die onvruchtbaarheid bij vrouwen veroorzaken. Een van de meest voorkomende is beschadiging of verstopping van de eileiders, die de vereniging van sperma en de eicel kan stoppen of, zo niet, dan kan de implantatie voorkomen in de baarmoeder. Dit soort schade is vaak asymptomatisch (met uitzondering van onvruchtbaarheid) en kan in een aantal manieren, onder andere langs infectie, een gescheurde appendix of SOA. Afhankelijk van de situatie kan gespecialiseerd chirurgie in orde. Een ander mogelijk probleem is een onregelmatigheid van het slijm in de baarmoederhals. Wanneer een vrouw ovuleert moet deze dikke slijm minder zuur en gemakkelijker sperma te passeren. Als deze verandering niet plaatsvindt, kan het het sperma te houden van het bereiken van het ei of zelfs doden sperma. Een post-coïtale test (na het vrijen) kan bepalen of dit u een baarmoederhalsslijm onregelmatigheid. Als dat zo is, kan worden omzeild door middel van intra-uteriene inseminatie.

Polycysteus ovarium syndroom (PCOS) is een andere belangrijke oorzaak van onvruchtbaarheid. Met PCOS, abnormale hormoonspiegels veroorzaken cysten vormen in de eierstokken, waardoor de eierstokken om te vergroten. Als u problemen hebt om zwanger te raken in aanvulling op onregelmatige of geen periodes, hoge bloeddruk, overtollige haren op je gezicht, acne, of problemen met het gewicht, kunt u te maken krijgt met PCOS, een aandoening waarvoor behandeling varieert per individueel geval. Nog een andere mogelijke belemmering zwangerschap endometriose, een aandoening die optreedt wanneer de cellen die de binnenwand van de baarmoeder moet lijn verplaatsen naar de buitenwand van de baarmoeder of op andere bekkenorganen. Volgens vruchtbaarheid Levenslijnen, wordt deze voorwaarde bij ongeveer 35 procent van de vrouwen zonder andere bekende vruchtbaarheidskwesties, ongeveer 7 procent van alle vrouwen in de Verenigde Staten. Mogelijke behandelingen omvatten chirurgie en medicatie. Tot slot, als je ondergaat of hebben kanker behandelingen ondergaan, zoals chemotherapie en bestraling, moet u wellicht problemen om zwanger te worden.