Problemen met T-Zones

Problemen met T-Zones

De T-zone is het gebied van de huid op je gezicht dat je voorhoofd, neus en kin omvat. Dit gebied op de gezichten van veel mensen kunnen gevoelig zijn voor overmatige productie olie. Deze olie is talg en het kan zijn een mix van natuurlijke huid oliën en dode huid. Tieners ervaren vaak de meeste problemen met een T-zone als gevolg van natuurlijke hormonale veranderingen, maar de mensen op die hormonen veranderen medicijnen, zoals anticonceptie, kan dit problematische bijwerkingen.

Oil & Talg

Talg, ook bekend als olie, is een natuurlijk product van menselijke huid zichzelf vochtig. Teveel kan leiden tot een glanzende schittering op het gezicht, zijn glad om aan te raken, en ertoe leiden dat mensen zelfbewust over hun uiterlijk. Een overproductie van sebum kan het gevolg zijn van meerdere factoren, waaronder adolescentie en hormonale veranderingen, over-wassen van de huid en strippen noodzakelijke oliën, leidt tot overproductie of wonen in een klimaat of te droog of te vochtig.

Mee-eters

Mee-eters zijn een probleem het meest vaak gevonden in de T-zone. Wanneer een eter vormen, is het omdat een porie op de huid heeft verstopt raken met een combinatie van dode huidcellen en olie. Mee-eters worden weergegeven als pin-head sized zwarte puntjes of bultjes op de huid. Vaak verward met vuil, eters doorgaans niet worden verwijderd door eenvoudig wassen van het gezicht. In plaats daarvan, te verwijderen mee-eters met zachte peeling om de poriën te ontstoppen en verwijdert overtollige olie van de T-zone.

Acne

T-zones zijn vaak de eerste plaats dat de acne zich ontwikkelt op een gezicht te wijten aan olie overproductie. Overmatige olie, poriën verstopt door dode huid, hormonale veranderingen, stress en bacteriën op de huid acne. Het aanraken van de huid vaak bacteriën overbrengen van de handen op het gezicht, soms leidend tot acne. Om u te helpen acne in de T-zone gebied te voorkomen, raak je eigen gezicht. Elke dag wassen met een mild reinigingsmiddel en een zachte scrub. Schrobben van de huid te hard of met een overdreven schurende exfoliant kan het tegenovergestelde gewenste effect door het veroorzaken van de huid te overcompenseren en produceren meer olie die de poriën kunnen verstoppen hebben.

Make-up

T-zones kan blijken zeer problematisch voor vrouwen die make-up dragen. De overtollige olie gevonden op de T-zone kan make-up veroorzaken cake op de huid, en mogelijk komen vaak gemakkelijker. Soms kan dit probleem door olie-blotting doeken gedurende de dag, of met een make-up die geen poriën, zoals een lamp, losse poeder verstoppen behandelen.