Problemen met Oksel Sweat

Problemen met Oksel Sweat

Zweetklieren concentreren zwaar in bepaalde gebieden van het lichaam, zoals de oksels. Warmte, emotionele stress en lichaamsbeweging kan leiden tot zweten en iedereen ervaart deze natuurlijke lichamelijke functie. Zweet helpt reguleren de temperatuur door het afkoelen van het lichaam. Overmatig zweten kan echter problematisch veroorzaken verlegenheid en andere vormen van emotioneel leed worden. Als je overmatig zweten in de oksels, voeten of handen, kun je last hebben van primaire hyperhidrose, die overactieve zweetklieren veroorzaakt.

Prevalentie van primaire hyperhidrosis

Ongeveer 2 tot 3 procent van de bevolking lijdt aan primaire hyperhidrosis, meldt PubMed Health, een dienst van de National Library of Medicine. Hoewel veel behandelingen bestaan ​​om dit probleem aan te pakken, merkt zij op minder dan de helft van de patiënten te laten behandelen. Volgens de Mayo Clinic, 50 procent van de mensen met hyperhidrosis ervaren sociale angst, waarin het belang van het zoeken naar de behandeling onderstreept.

Over Primaire hyperhidrose

De exacte oorzaak van primaire hyperhidrosis blijft onbekend, maar het lijkt een onjuiste zenuwstelsel reactie veroorzaakt overactieve zweetklieren. Misschien vindt u zelf het zweten in de afwezigheid van fysieke activiteit en zonder prikkels van buitenaf zoals warmte. Als u hoofdzakelijk zweet in de oksels, handen of voeten, u waarschijnlijk lijden aan deze aandoening dan secundaire hyperhidrosis, die typisch bij meer van het lichaam en de resultaten van een onderliggend medisch probleem zoals infectie of hyperthyroïdie. Om zeker te zijn, kunt u overwegen het zien van een arts om uit te sluiten de aanwezigheid van meer ernstige problemen.

Anti-transpiranten

De eerste lijn van behandeling omvat gewoonlijk antitranspiratiemiddelen die aluminiumchloride hexahydraat bevat - een middel dat is aangetoond dat overmatig zweten controleren. Kijk voor producten die ten minste 10 tot 15 procent bevatten. Je zou een sterkere concentraties alleen verkrijgbaar op recept nodig. U het product toe te passen meestal 's nachts en afwassen zes tot acht uur later, verklaart de Mayo Clinic.

Medicijnen

Medicijnen die de werking van acetylcholine, een neurotransmitter die betrokken zijn bij het zenuwstelsel activiteiten, zoals het stimuleren van de zweetklieren te blokkeren, zou kunnen helpen met overmatig zweten oksel. U kunt deze medicijnen lokaal te nemen of ze rechtstreeks toe te passen op de getroffen gebieden. Botox-injecties, waarschijnlijk het best bekend voor de behandeling van rimpels, hebben belangrijke voordelen voor oksels zweten aangetoond. Zoals de bovengenoemde medicijnen, ze blokkeren de afgifte van acetylcholine. U krijgt injecties ongeveer elke vier tot zes maanden nodig hebben. Als je merkt dat je zweten verergert in reactie op stress en angst, kunnen bèta-blokkers en benzodiazepines helpen.

Procedures voor Hyperhidrosis

Iontoforese omvat zweetklieren vastlopen door elektriciteit, maar het lijkt beter hyperhidrosis van de voeten en handen plaats van de oksels werken. De procedure die wordt gebruikt in de meest extreme gevallen, die zenuwen die overmatig zweten veroorzaken vernietigt, kan helaas alleen hyperhidrose te pakken in de handpalmen.