Problemen met het heupgewricht

Problemen met het heupgewricht

Het heupgewricht verbindt het dijbeen of femur naar het bekken, de grote botstructuur, dat maakt je onderrug en de zitbotjes. Problemen met het heupgewricht kan het gevolg zijn van de ziekte, de stam als gevolg van overmatig gebruik of beschadiging tijdens een val of andere invloed letsel. Heupgewricht pijn of stijfheid kan problemen veroorzaken zitten of staan ​​voor langere tijd, het lopen korte of lange afstanden, en opstaan ​​uit of omlaag om een ​​stoel.

Artritis

Dit is een algemene term voor osteoartritis, reumatoïde artritis en zelfs lupus. De gemeenschappelijke factor tussen deze ziekten is gewrichtsontsteking en verslechtering als gevolg van leeftijd of een auto-immuunziekte.

Avasculaire necrose

Avasculaire necrose optreedt wanneer de bloedtoevoer naar het kraakbeen en bot wordt verminderd of geblokkeerd. Een tekort aan bloedtoevoer veroorzaakt dood weefsel. De meest voorkomende oorzaken zijn heup breuk of ontwrichting. Het kan ook het gevolg zijn van langdurig alcohol of medicijngebruik, sikkelcelanemie, jicht of lupus.

Botkanker

Bone kanker is een algemene term sinds botkanker overal in het lichaam optreden. Een tumor kan optreden op of nabij het kogelgewricht maken lopen moeilijk zo niet onmogelijk.

Hip Fracture

Een gebroken heup kan optreden tijdens een val of tijdens een andere invloed letsel. Dit type fractuur is gebruikelijk onder lijdt van osteoporose, omdat de botten dun en broos en hebben meer kans om te breken als beïnvloed.

Legg-Calve-Perthes syndroom

Legg-Calve-Perthes syndroom komt het meest voor bij kinderen tussen de leeftijd van drie en 12 De ziekte betreft tijdelijke avasculaire necrose van de femurkop. Wanneer bloedtoevoer wordt hersteld, kan de heup en dijbeen te genezen in een gedeformeerde toestand, waardoor pijn in de benen, moeite met bewegen en zelfs spierkrampen.

Osteoporose

Osteoporose is een verlies van botmassa in tijd waardoor de botten broos en gemakkelijk breken. Het kan worden gecontroleerd door inspanning en calciumsupplementen maar een permanent ziekte die moet worden beheerst over de levensduur van de patiënt. Echter, een vorm van voorbijgaande osteoporose voorkomt bij middelbare leeftijd mannen en zwangere vrouwen. Omdat het woord "transient" suggereert, deze vorm van osteoporose is tijdelijk en herstelt zich de tijd.

Ischias

De bekken waarin het heupgewricht past bevat de lumbale regio van het ruggenmerg en de heupzenuw bundel. Als de heupzenuw wordt geknepen als gevolg van een gescheurde of uitpuilende schijf, kan de pijn uitstralen van de onderrug naar beneden de heup en been.

Gleed femurkop

Als het boveneinde van de femur glijdt op groeiplaat, het bot niet meer in staat passend in de heupgewricht. De ziekte komt vooral voor in de leeftijd tussen de acht en 16 en is te behandelen en te corrigeren indien vroeg ontdekt. Gediagnosticeerde of onbehandelde gleed femurkop kan leiden tot degeneratieve artritis in de heup.