Problem med Boston Ivy

Även Boston Ivy bedöms av många som estetiskt tilltalande och kan minska kylningskostnader genom att skugga på utsidan av en byggnad, det kan också vara farligt om det hanteras på fel sätt. Intag av anläggningen, samt att ta bort den från en byggnad, kan vara ganska farligt.

Bakgrund

Kända för att hålla sig till en mängd ytor med hjälp av dess rankor, är Boston Ivy en tät växt som kan nå upp till 50 meter i längd. Ledamoten av druvan familjen är mångsidig och finns över hela världen både på landsbygden och urbana miljöer.

Användningar

Anläggningen är normalt odlas av estetiska skäl, eftersom många människor tycker det utseende som den erbjuder utsidan av en byggnad eller en vägg eller mur som det finns på Wrigley Field i Chicago, som ett exempel. En extra bonus av murgröna på utsidan av en byggnad är att den skugga som växten skär tillbaka på kylning kostnader.

Problem med borttagning

Boston Ivy inte tränga igenom en yta som den har hållit fast vid, i stället hålla fast vid den med rankor. Dock är stark nog att orsaka skada om det tagits bort för fort obligationen den skapar. Medan Boston Ivy bör behandlas som en permanent, vid behov bort, kapa plantan från roten och sedan vänta tills vinstockar försämras.

Allergier

Vissa människor tycker att de har en allergisk hudreaktion när de hanterar Boston Ivy. En sådan reaktion kan omfatta utslag som lätt sprids med ytterligare exponering för oljor i murgröna. Om en reaktion inträffar, ska en person tvätta och desinficera huden och, beroende på svårighetsgraden av reaktionen, konsultera en hudläkare.

Poison

Boston Ivy är extremt giftigt vid förtäring. Anläggningen ska förvaras utom räckhåll för husdjur och små barn för att förhindra en sådan händelse. Om förtäring sker, sök omedelbart medicinsk hjälp.

Fotosyntesen

Var försiktig när det gäller plats vid plantering Boston Ivy. Skulle de tjocka vinstockar klättra på andra växter eller träd, kommer solljus blockeras ut och förhindra fotosyntes uppstår, vilket dödar de täckta växter och träd.